Savršeno ispeci pile, baš poput Marthe Stewart!

SHUTTERSTOCK Savršeno pečeno pile - hrskava kožica i sočno meso puno okusa
Hrskava, lijepo zapečena kožica izvana te sočno i ukusno meso iznutra - takvo mora biti savršeno pečeno pile. U nastavku doznaj kako to postići, uz pomoć savjeta slavne kuharice
Vidi originalni članak

Martha Stewart, slavna kuharica, domaćica, lifestyle guru, TV, Instagram i TikTok zvijezda… uistinu je prava stručnjakinja kad je fina hrana u pitanju. Njezini savjeti prate se i isprobavaju s posebnom pozornošću, a posebno oni kojima možemo zadiviti svoje goste. Jedan od takvih savjeta je i kako ispeći najbolje pile na svijetu, baš onako kako ga poslužuju u Marthinu restoranu The Bedford u Las Vegasu.

Oni koji su kušali Marthino savršeno pečeno pile u restoranu The Bedford opisuju ga kao uistinu impresivan zalogaj – hrskava, lijepo zapečena kožica izvana te sočno i ukusno meso iznutra. I svi se pitaju - kako tako jednostavno jelo može biti tako izuzetno? Upravo zahvaljujući Marthinim savjetima, jer ona je majstorica koja savršeno zna kako bazičnu namirnicu i jednostavno jelo uz par trikova podignuti do vrhunskog.

 

sviđa li vam se? Za ručak: Bogata salata Marthe Stewart

 

Prvo i najvažnije Marthino pravilo jest da se u ovom (a i svakom drugom jelu) koriste vrhunske namirnice. Prije svega, glavna namirnica - pile treba biti vrhunsko, iz organskog uzgoja. Nadalje, maslac koji se koristi u receptu mora biti domaći, pun okusa, a bez aditiva. I svježe začinsko bilje koje daje aromu piletini mora biti lokalno i iz organskog uzgoja.

Kako bi dobila hrskavu kožicu, Martha dobro osuši pile papirnatim ručnicima te ga ostavi tako osušeno u hladnjaku na minimalno nekoliko sati, a idealno preko noći. Prije pečenja pile treba izvaditi iz hladnjaka i pustiti ga da stoji dok ne poprimi sobnu temperaturu. "Upravo to će dati sjajne rezultate", savjetuje Martha.

Za savršen okus Martha u unutrašnjost pileta stavi nekoliko grančica ružmarina, limun narezan na šnite i nekoliko cijelih češnjeva češnjaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart)

 

Evo i cijelog postupka:

  1. Kožicu pileta dobro osuši.
  2. Unutrašnjost pileta dobro posoli i popapri.
  3. Limun nareži na kolutove, uguraj u unutrašnjost pileta zajedno s grančicama ružmarina i cijelim češnjevima češnjaka.
  4. Vrhove krilca uguraj ispod pileta, a batke poveži kuharskim koncem.
  5. Kožicu pileta namaži maslacem sobne temperature (dat će divan okus, hrskavu kožicu i lijepu boju), te obilnom količinom soli i papra.
  6. Kada stavljaš pile u pećnicu dio gdje su bataci stavi u stražnji dio pećnice (jer je tamo jača temperatura), a dio gdje su prsa u prednji dio.
  7. Pile je gotovo kada termometar zaboden u najdeblji dio batka pokazuje 75 stupnjeva.

 

Predjela koja svi vole Bruskete - 10 hrskavih recepata koje obožava i Martha Stewart brzo i fino Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart

 

Posjeti Gastro.hr