Recepti 06. siječnja 2024.

Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart

Tjestenina sa sirom i brokulom
Tjestenina sa sirom i brokulom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna kuharica Martha Stewart ove penne sa sirom i brokulom preporučuje za dane kada ti se jede nešto fino, a ne da ti se puno vremena provesti u kuhinji

Ponekad imamo dovoljno vremena i da nam se nakuhavati fina jela satima, no postoje i dani kada to ne stignemo ili nam se jednostavno ne da, umorni smo i samo želimo pojesti nešto fino, toplo i brzo gotovo. S time se slaže i slavna američka kulinarska zvijezda, 81-godišnja Martha Stewart koja za takve trenutke predlaže ovo brzo i jednostavno jelo – tjesteninu sa sirom i brokulom.

 

Možda vas zanima... Za ručak: Bogata salata Marthe Stewart Recepti

 

"Postoje dani, posebno zimi, i posebno početkom nove godine kada nam treba samo neko jednostavno jelo koje oduševljava okusom i brzo je gotovo. Za takve dane osmislila sam ovaj recept za lažne makarone sa sirom, zapravo brzu tjesteninu sa sirom i brokulom koja je gotova za samo 20 minuta i sve se kuha u jednom loncu.

Krem sir, maslac, parmezan i nešto vode od kuhanja tjestenine tvore dekadentni umak za koji nikad ne biste pogodili da se tako jednostavno priprema“, poručuje Martha.

 

 

Brzinska tjestenina sa sirom i brokulom

(za 2 osobe)

Sastojci:

  • 120 g penna
  • sol, svježe mljeveni crni papar
  • 1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule
  • 80 g krem sira
  • 1 žlice maslaca
  • 15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje

 

Možda vas zanima... Marthini špageti iz jedne zdjele Recepti

 

Postupak:

  1. Skuhaj tjesteninu, no kuhaj je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedi, poklopi i drži na toplom te sačuvaj najmanje 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
  2. Brokulu skuhaj i ocijedi.
  3. Vrati lonac na vatru, ulij 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubaci krem sir i maslac. Kuhaj, uz stalno miješanje dok ne dobiješ glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati.
  4. Makni umak s vatre, dodaj mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodaj još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali niti pregust. Posluži s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.

 

Juha od brokule Možda vas zanima... Krem juha od brokule po receptu Marthe Stewart Recepti Brusketi recept Možda vas zanima... Bruskete - 10 hrskavih recepata koje obožava i Martha Stewart Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:00 10. Siječanj 2023.

    Marta zna kuhati