gastro postao
S pahuljastim biskvitom i tučenim vrhnjem ne možeš pogriješiti
U potrazi za jednostavnim čokoladnim desertima naišli smo na izvrstan recept Marthe Stewart za roladu.
Osim što nas podsjeća na djetinjstvo, što je veliki plus svakom receptu, sviđa nam i se i relativno kratak popis od samo sedam sastojaka. Najbitnije je da pričekaš da se dobro ohladi jer ćeš ga u suprotnom vrlo teško rezati. Isprobaj već danas!
Sastojci:
- 200 g nasjeckane čokolade (50% kakaa ili više)
- 70 ml kave
- 7 velikih jaja
- 200 g šećera
- 240 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- Kakao za posipanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje (cca 35 x 45 cm) obloži papirom za pečenje.
- Razdvoji žumanjke i bjelanjke.
- Čokoladu pomiješaj s kavom pa je otopi na pari. Kad se ohladi, umiješaj žumanjke i šećer pa miksaj nekoliko minuta.
- U drugoj posudi izmiksaj sve bjelanjke u snijeg pa ga lagano umiješaj u smjesu čokolade i žumanjaka.
- Smjesu rasporedi po pripremljenom limu i peci 20-ak minuta.
- Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospi kakaom u prahu pa je izokreni na rešetku i skini papir za pečenje s druge strane. Pričekaj da se u potpunosti ohladi.
- Istuci slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premaži ga preko biskvita, pažljivo zarolaj i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
VIŠE IZ MARTHINE KUHINJE: