Recepti 23. ožujka 2020.

Jednostavna čokoladna rolada Marthe Stewart

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
S pahuljastim biskvitom i tučenim vrhnjem ne možeš pogriješiti...

U potrazi za jednostavnim čokoladnim desertima naišli smo na izvrstan recept Marthe Stewart za roladu. 

Osim što nas podsjeća na djetinjstvo, što je veliki plus svakom receptu, sviđa nam i se i relativno kratak popis od samo sedam sastojaka. Najbitnije je da pričekaš da se dobro ohladi jer ćeš ga u suprotnom vrlo teško rezati. Isprobaj već danas!

 

Možda vas zanima... Klasični cheesecake s potpisom Marthe Stewart Recepti

 

Sastojci:

  • 200 g nasjeckane čokolade (50% kakaa ili više)
  • 70 ml kave
  • 7 velikih jaja
  • 200 g šećera
  • 240 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera  u prahu
  • Kakao za posipanje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Lim za pečenje (cca 35 x 45 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Razdvoji žumanjke i bjelanjke.
  3. Čokoladu pomiješaj s kavom pa je otopi na pari. Kad se ohladi, umiješaj žumanjke i šećer pa miksaj nekoliko minuta. 
  4. U drugoj posudi izmiksaj sve bjelanjke u snijeg pa ga lagano umiješaj u smjesu čokolade i žumanjaka.
  5. Smjesu rasporedi po pripremljenom limu i peci 20-ak minuta. 
  6. Nakon 10-ak minuta hlađenja,  gornju stranu biskvita pospi kakaom u prahu pa je izokreni na rešetku i skini papir za pečenje s druge strane. Pričekaj da se u potpunosti ohladi. 
  7. Istuci slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premaži ga preko biskvita, pažljivo zarolaj i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.

 

Možda vas zanima... Otkrij kako Martha Stewart čisti svoj hladnjak Najave
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.