gastro postao
S pahuljastim biskvitom i tučenim vrhnjem ne možeš pogriješiti. Ova čokoladna rolada pun je pogodak, Martha zna posao
U potrazi za jednostavnim čokoladnim desertima naišli smo na izvrstan recept Marthe Stewart. Jer ova čokoladna rolada prava je čarolija.
Osim što nas podsjeća na djetinjstvo, što je veliki plus svakom receptu, sviđa nam i se i relativno kratak popis od samo 7 sastojaka. Najbitnije je da pričekaš da se dobro ohladi jer ćeš ga u suprotnom vrlo teško rezati. Isprobaj već danas!
Prefina čokoladna rolada - recept Marthe Stewart
Sastojci:
- 200 g nasjeckane čokolade (50% kakaa ili više)
- 70 ml kave
- 7 velikih jaja
- 200 g šećera
- 240 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- Kakao za posipanje
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje (cca 35 x 45 cm) obloži papirom za pečenje.
- Razdvoji žumanjke i bjelanjke.
- Čokoladu pomiješaj s kavom pa je otopi na pari. Kad se ohladi, umiješaj žumanjke i šećer pa miksaj nekoliko minuta.
- U drugoj posudi izmiksaj sve bjelanjke u snijeg pa ga lagano umiješaj u smjesu čokolade i žumanjaka.
- Smjesu rasporedi po pripremljenom limu i peci 20-ak minuta.
- Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospi kakaom u prahu pa je izokreni na rešetku i skini papir za pečenje s druge strane. Pričekaj da se u potpunosti ohladi.
- Istuci slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premaži ga preko biskvita, pažljivo zarolaj i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
VIŠE IZ MARTHINE KUHINJE: