Sočni ražnjići od marinirane svinjetine i luka

Shutterstock
Ovu slatko-kiselu marinadu iskoristiti i kao premaz po mesu i ražnjićima za vrijeme grilanja...
Vidi originalni članak

Ključni korak za pripremu mesa na roštilju ili tavici svakako je dobar recept za marinadu. Sastojci unutar ove istaknut će ono najbolje od svinjetine i luka, uz kratku i jednostavnu pripremu.

 

Chill&Grill 2020 Ove marinade moraš isprobati tijekom sezone grilanja

 

Osim spomenutih, svoje ražnjiće po želji upotpuniti možeš i drugim sastojcima, odnosno povrćem, kao što je paprika, tikvica ili gljive i tako dobiti raznoliku družinu šarolikih boja.

Sastojci:

  • 700 g svinjetine
  • 1 crveni luk
  • 80 mL biljnog ulja
  • 60 mL suhog crvenog vina
  • 3 žlice vinskog octa
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog đumbira
  • 1 1⁄2 žličice šećera

Priprema:

  1. Pripremi štapiće za ražnjiće i na svaki od njih poslaži dva komada svinjetine i dva komada luka ili više, ovisno o veličini na koju meso narežeš.
  2. Začini ih solju i paprom. Posloži ih u posudu s poklopcem.
  3. Sve preostale sastojke umuti u srednje velikoj posudi.
  4. Prelij marinadu preko ražnjića.
  5. Ostavi na sobnoj temperaturi, oko dva sata ili ih poklopi i stavi u hladnjak preko noći. Povremeno ih okreći.
  6. Marinadu ocijedi u manju tavicu i podgrij ju. Pusti da prokipi, dvije minute.
  7. Ražnjiće pripremi na vanjskom roštilju ili u tavici. Povremeno ih premaži dobivenim umakom nastalim od marinade dok se peku.
  8. Posluži toplo i uz prilog po želji!

U slast!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGASTRO uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko.

 

chill&grill 2021 Grilani kotleti u finoj marinadi od češnjaka i bosiljka sočno s roštilja SOČNO I MOĆNO Piletina s roštilja marinirana u pivu Kako ih inače pripremaš? Svinjski kotleti u marinadi od bosiljka i češnjaka

Posjeti Gastro.hr