Međunarodni dan waffla - slavimo omiljenu belgijsku poslasticu

Getty Images
Sretan vam svjetski Dan waffla, proslavite ga na pravi način - stvarno slasnim wafflima!
Vidi originalni članak

Kako bi ovaj sasvim poseban ponedjeljak prošao u što slađem tonu, za vas smo pripremili pet najboljih recepata za waffle. Slatki ili slani, belgijski ili američki, waffli su poslastica koju je teško odbiti. Počastite se genijalnim zalogajima i Dan waffla proslavite na najbolji mogući način.

 

Slatko otkriće Najbrže i najslađe torte pripremaju se od - waffla

 

Naša kolumnistica Nevena nedavno nam je otkrila recept za savršene slatke waffle koje naprosto morate isprobati. Dodajte im bobičasto voće, tučeno slatko vrhnje ili sladoled i uživajte u brzinskoj poslastici.

 

mama drama Domaći vafli: Imamo najbolji recept za jutarnju poslasticu

 

 

Sezona mladog luka idealna je za testiranje slanog recepta za waffle s paprikom i mladim lukom. U smjesu možete ubaciti i na kockice nasjeckanu slaninu, pa na još slasniji način začiniti doručak, ručak ili večeru.

 

za prste polizati Odličan doručak: Slani vafli s paprikom i mladim lukom

 

 

Volite li cimet rolice, varijanta waffla s cimetom oduševit će vas. Pripremite aromatične waffle s vanilijom, a zatim dodajte preljev od maslaca, smeđeg šećera i cimeta, baš kao kod pravih cimet rolica. Za prste polizati.

 

Isprobajte ovo! Zaboravite na rolice - imamo recept za cimet waffle!

 

 

Volite li ipak više brzinske verzije koje uključuju jednostavne i zdrave sastojke, odličan odabir bit će banana waffli za pripremu kojih će vam trebati svega nekoliko sastojaka.

 

prvo nešto slatko... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh

 

 

Za još zdraviju varijantu, zaboravite klasičnu pripremu i okrenite se onoj u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti. Waffli od cvjetače su meki, aromatični i naprosto genijalni. Obavezno isprobati!

 

INOVATIVNO Odličan doručak: Vafli od cvjetače

 

 

Nedostaje li vam inspiracije kada su u pitanju waffli, u nastavku potražite savjete za jela iz aparata za waffle, ali i recept za fenomenalan croffle - poslasticu koja spaja kroasane i waffle.

 

Trikovi u kuhinji Mali trikovi: Pet sjajnih jela iz aparata za waffle

Slasno hrskanje Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr