Špajza 25. ožujka 2019.

Međunarodni dan waffla - slavimo omiljenu belgijsku poslasticu

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Sretan vam svjetski Dan waffla, proslavite ga na pravi način - stvarno slasnim wafflima!

Kako bi ovaj sasvim poseban ponedjeljak prošao u što slađem tonu, za vas smo pripremili pet najboljih recepata za waffle. Slatki ili slani, belgijski ili američki, waffli su poslastica koju je teško odbiti. Počastite se genijalnim zalogajima i Dan waffla proslavite na najbolji mogući način.

 

Možda vas zanima... Najbrže i najslađe torte pripremaju se od - waffla Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Naša kolumnistica Nevena nedavno nam je otkrila recept za savršene slatke waffle koje naprosto morate isprobati. Dodajte im bobičasto voće, tučeno slatko vrhnje ili sladoled i uživajte u brzinskoj poslastici.

 

Domaći vafli Možda vas zanima... Domaći vafli: Imamo najbolji recept za jutarnju poslasticu Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

 

Sezona mladog luka idealna je za testiranje slanog recepta za waffle s paprikom i mladim lukom. U smjesu možete ubaciti i na kockice nasjeckanu slaninu, pa na još slasniji način začiniti doručak, ručak ili večeru.

 

Možda vas zanima... Odličan doručak: Slani vafli s paprikom i mladim lukom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Volite li cimet rolice, varijanta waffla s cimetom oduševit će vas. Pripremite aromatične waffle s vanilijom, a zatim dodajte preljev od maslaca, smeđeg šećera i cimeta, baš kao kod pravih cimet rolica. Za prste polizati.

 

Možda vas zanima... Zaboravite na rolice - imamo recept za cimet waffle! Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Volite li ipak više brzinske verzije koje uključuju jednostavne i zdrave sastojke, odličan odabir bit će banana waffli za pripremu kojih će vam trebati svega nekoliko sastojaka.

 

Možda vas zanima... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Za još zdraviju varijantu, zaboravite klasičnu pripremu i okrenite se onoj u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti. Waffli od cvjetače su meki, aromatični i naprosto genijalni. Obavezno isprobati!

 

Možda vas zanima... Odličan doručak: Vafli od cvjetače Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Nedostaje li vam inspiracije kada su u pitanju waffli, u nastavku potražite savjete za jela iz aparata za waffle, ali i recept za fenomenalan croffle - poslasticu koja spaja kroasane i waffle.

 

Možda vas zanima... Mali trikovi: Pet sjajnih jela iz aparata za waffle Špajza Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.