Slatki, hrskavi na rubovima, a meki u sredini, s dobrom dozom cimeta, ovi waffli oduševit će vas na čak nekoliko razina. Najprije jednostavnošću pripreme, zatim genijalnim cimetastim okusima, a na kraju i malom količinom prljavog posuđa.
Kombinaciji možete dodati i preljev od krem sira, pa čitavoj slastici dati posebnu notu koja neodoljivo podsjeća na omiljeni cheesecake.
Preljev pripremite tako da pomiješate maslac, krem sir, šećer u prahu i malo ekstrakta vanilije. Količine prilagodite svojim potrebama, pa sastojke ubacite u mikrovalnu, pomiješajte i dodajte wafflima.
Ne volite li krem sir u slatkim kombinacijama, ove wafle možete kombinirati i s različitim džemovima. Odlično će se složiti s džemom od šljiva, grožđa i šumskog voća.
Za pripremu waffla trebat će vam:
- 220 g brašna
- 2 žlice šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 jaja
- 450 ml mlijeka
- 4 žlice ulja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- Sok pola limuna
Za preljev od cimeta trebat će vam:
- 120 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 1 žlica cimeta
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, limunov sok, ulje i vaniliju.
- Mokrima dodajte suhe sastojke, pa dobro pomiješajte.
- Pekač za waffle lagano nauljite, dodajte smjesu za waffle i pecite dok nisu gotovi, kako to obično radite ili prema uputama na aparatu za waffle.
- Dok se waffli peku, napravite preljev od cimeta.
- Pomiješajte cimet, maslac i šećer.
- Ubacite u mikrovalnu pećnicu i pustite da se sastojci otope.
- Pomiješajte i premažite wafle dobivenim preljevom.
Dobar tek!