gastro postao
Tko kaže da su vafli isključivo desert? Imamo sjajnu ideju!
U kombinaciji sa sjeckanom paprikom, mladim lukom i mnoštvom začina, poželjet ćete ove vafle jesti i za ručak i večeru.
Potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 2 jaja
- 3 žlice ulja
- 150 ml mlijeka
- 120 ml vode
- 50 g sira ribanca
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 1 veća paprika, sitno nasjeckana
- 1 žličica suhog ružmarina
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1 žličica papra
- Pekač vafla
Priprema:
- U posudu promiješajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sol, ružmarin, bosiljak i papar. U drugoj posudi razmutite jaja te im dodajte ulje, mlijeko i vodu.
- Postepeno dodajte suhe sastojke mokrima uz konstantno miješanje pjenjačom. Zadnje dodajte mladi luk, papriku i sir. Smjesa će biti gusta baš kao za slatke vafle.
- Pekač za vafle ugrijte i lagano premažite uljem kako se vafli ne bi lijepili. Na sredinu pekača dodajte smjesu i pecite ih do željene boje.
Poslužite uz šalicu jogurta.
Dobar tek!