Tajna savšenog quicha krije se u ova tri trika

Getty Images
Quiche ili pita - savršeno kremasti nadjev i savršeno hrskavo tijesto. Ali kako to postići?
Vidi originalni članak

Za tebe smo pripremili kratki popis savjeta koje trebaš pratiti kada se upustiš u pripremu fine domaće pite. 

Dobro tijesto i ukusan nadjev, dvije su najvažnije stvari kod pripreme quichea. Ako su one uspješne, tvoj quiche može ispasti stvarno neodoljiv, a da bi ti to pošlo za rukom, donosimo ti tri najvažnija savjeta.

Tijesto za quiche uvijek najprije ispeci samo prije nego što u njega uliješ nadjev. Tako nadjev neće potonuti u tijesto, neće postati gnjecavo već će ostati hrskavo izvana, a prhko iznutra.

Previše jaja u nadjevu također može dovesti do lošije teksture, pa i cjelokupnog okusa quichea. Važno je pogoditi savršen omjer mlijeka i jaja. Kada u nadjev staviš previše jaja, on postane gumenast. Premalo jaja dovodi do previše tekućeg nadjeva koji se neće stisnuti i iscurit će iz kore.

Povrće koje ubacuješ u nadjev ne smije biti previše mokro. Osuši ga prije uporabe kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a zatim i pitu neuspjelom. Tako primjerice, ako radiš s gljivama, pirjaj ih najprije na tavi kako bi ispustile sve sokove, a tikvice i patlidžan ocijedi.

Dobro je još obratiti pažnju na duljinu pečenja quichea, a važno je i da ga pečeš gotovo pri dnu pećnice kako bi tijesto dobilo lijepu zlatnu boju i postalo hrskavo.

Inspiraciju za savršeni quiche potraži među našim receptima.

 

Anamarija Ledić Quiche Lorraine - sve tajne najpoznatije slane pite

 

čari luka Za ručak: Jednostavan quiche s lukom

 

zdravo i fino Za lagani ručak: Quiche s blitvom i sirom

 

Nikolina's Kitchen Sjajan brzi obrok - quiche od poriluka i sira

Posjeti Gastro.hr