TJEDNI MENI: Top 5 jela koja kuhamo ovaj tjedan

Getty Images Što je kod tebe na tjednom meniju?
Početak tjedna donosi nam neke nove tanjure koji će prve dane ožujka začiniti na najfiniji mogući način. Donosimo popis Top 5 jela koja kuhamo ovaj tjedan
Vidi originalni članak

Varivo, hrskava piletina, jednostavni punjeni jastučići uz najfiniji umak ili pak nešto vegetarijansko, fino, brzo i zdravo. Kako bismo vam olakšali planiranje ručka kroz cijeli tjedan, donosimo 5 genijalnih ideja za ručak ili večeru ovaj tjedan.

Za vikend pak preporučujemo uživanje u onim delicijama koje vas vesele na najfiniji način.

Chowder od kukuruza

Nakon vikenda i raskošnih mesnih tanjura, birajte jednostavna variva na bazi sezonskog povrća. Zaželiš li se nečeg drugačijeg, bacite se na pripremu ovog jednostavnog ručka na žlicu koji na najljepši način slavi slatkasti kukuruz.

Na žlicu Chowder - pikantno varivo od slatkog kukuruza

Kobasice s tjesteninom i keljom

Nakon što ste preživjeli ponedjeljak, vrijeme je da se nagradite. Kobasice zvuče kao sjajna ideja, a za dozu balansa, dodajte im i kelj, pa sve zajedno kombinirajte s omiljenom vrstom tjestenine. 

ručak za 5 Za ručak bi mogli: Kobasice s tjesteninom i keljom

Jastučići punjeni krumpirom, lukom i šampinjonima

Srijeda je dan za povrće, pa vam tako donosimo fine i hrskave jastučiće punjene krumpirom, lukom i šampinjonima. Osim što su superjednostavna za pripremu, ove zalogajčiće voljet će baš svi. Posluži ih uz omiljeni umak, kombinaciji dodaj i sezonsku salatu, pa uživaj u slasnom ručku.

Veganica Hrskavi trokutići s punjenjem od krumpira, luka i šampinjona

Pileći kroketi sa sirom i šunkom

Četvrtkom se počastite hrskavim pilećim kroketima sa sirom i šunkom, a poslužiti ih možete uz krumpiriće, kuhano ili pečeno povrće. Upakirati ih možeš i u peciva, dodati im umake i povrće, pa uživati u genijalnim sendvičima.

Darkova web kuharica Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom za hrskavi ručak

Punjene lignje

Kako je petak dan za ribu, odabrali smo recept za punjene lignje. Špinat i ricotta idealan su par u baš svakom jelu, pa tako i kada su u pitanju morske delicije. Upakiraj ih u svježe lignje, ispeci te posluži uz prilog po želji. Idealno će se složiti s rižom ili pečenim korjenastim povrćem.

Mljac! Za ljubitelje morskih delicija: Lignje punjene špinatom i ricottom

 

Posjeti Gastro.hr