Špajza 04. ožujka 2019.

Tjedni meni: 5 jela koja jedva čekamo isprobati ovog tjedna

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Početak tjedna donosi nam neke nove tanjure koji će prve dane ožujka začiniti na najfiniji mogući način.

Varivo, hrskava piletina, jednostavni punjeni jastučići uz najfiniji umak ili pak nešto vegetarijansko, fino, brzo i zdravo. Kako bismo vam olakšali planiranje ručka kroz cijeli tjedan, donosimo vam pet genijalnih ideja.

Za vikend pak preporučujemo uživanje u onim delicijama koje vas vesele na najfiniji način. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Nakon vikenda i raskošnih mesnih tanjura, birajte jednostavna variva na bazi sezonskog povrća. Zaželite li se nečeg drugačijeg, bacite se na pripremu ovog jednostavnog ručka na žlicu koji na najljepši način slavi slatkasti kukuruz.

 

Možda vas zanima... Chowder - pikantno varivo od slatkog kukuruza Recepti

 

chowder | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Nakon što ste preživjeli ponedjeljak, vrijeme je da se nagradite. Kobasice zvuče kao sjajna ideja, a za dozu balansa, dodajte im i kelj, pa sve zajedno kombinirajte s omiljenim oblikom tjestenine. 

 

Kobasice Možda vas zanima... Za ručak bi mogli: Kobasice s tjesteninom i keljom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Srijeda je dan za povrće, pa vam tako donosimo fine i hrskave jastučiće punjene krumpirom, lukom i šampinjonom. Osim što su superjednostavna za pripremu, ove zalogajčiće voljet će baš svi. Poslužite ih uz omiljeni umak, kombinaciji dodajte i sezonsku salatu, pa uživajte u slasnom ručku.

 

Možda vas zanima... Hrskavi trokutići s punjenjem od krumpira, luka i šampinjona Kolumne

 

 | Author: Vinka Tresić foto: Vinka Tresić

 


Četvrtkom se počastite hrskavim pilećim kroketima sa sirom i šunkom, a poslužiti ih možete uz krumpiriće, kuhano ili pečeno povrće. Upakirati ih možete i u peciva, dodati im umake i povrće, pa uživati u genijalnim sendvičima.

 

Možda vas zanima... Pileći kroketi punjeni šunkom i sirom za hrskavi ručak Kolumne

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

 

Kako je petak dan za ribu, odabrali smo recept za punjene lignje. Špinat i ricotta idealan su par u baš svakom jelu, pa tako i kada su u pitanju morske delicije. Upakirajte ih u svježe lignje, ispecite te poslužite uz prilog po želji. Idealno će se složiti s rižom ili pečenim korjenastim povrćem.

 

Možda vas zanima... Za ljubitelje morskih delicija: Lignje punjene špinatom i ricottom Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.