gastro postao
Ovaj recept nastao je kao inspiracija na pitu krumpirušu, samo u malo izmijenjenoj verziji uz dodatak šampinjona.
Jelo možete napraviti kao običnu pitu, ali ja preporučujem da napravite ovakve male i hrskave trokutiće koje možete poslužiti na raznim zabavama i druženjima.
Tanke kore se pune smjesom od povrća, preklope u trokutiće i ispeku u pećnici. Na kraju dobijete hrskave trokutiće s finim i laganim punjenjem koji se mogu poslužiti topli ili hladni.
Jelo je pogodno za vegetarijance i vegane.
P.S. Našu novu kolumnisticu Veganicu Vinku pratite na blogu i Instagram profilu.
Sastojci za 12 trokutića:
- 2 luka
- 2 krumpira (srednje veličine)
- - 5 šampinjona
- 3 žlice maslinovog ulja ⍆ za premazivanje kora
- 3 kore za savijače (bez jaja)
- 1 žličica curry praha
- 1 žličica mješavine mediteranskih začina
- 1 žličica mljevene dimljene paprike
- 1 žličica limunove korice
- 1 žličica svježeg kopra
- sol i papar po želji
- za posipanje: crni ili bijeli sezam
Postupak pripreme:
- Nasjeckajte luk, krumpir i šampinjone na što manje komadiće.
- U tavu stavite maslinovo ulje i kada se tava zagrije stavite luk, krumpir i šampinjone da se kratko dinstaju (oko 5 minuta) dok sva tekućina ne ispari.
- Dodajte začine: sol, papar, curry prah, mješavinu mediteranskih začina, dimljenu papriku, limunovu koricu i kopar.
- Sve zajedno promiješajte i ostavite da se smjesa ohladi.
- Kore za savijače podijelite na četvrtine.
- Premažite maslinovim ili suncokretovim uljem, žlicu smjese stavite na početak kore i preklapajući kore oblikujte trokut te postupak ponovite dok ne potrošite svu smjesu.
- Dobivene trokute od tijesta premjestite na lim za pečenje, premažite uljem i po želji posipajte sjemenkama sezama te stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
- Poslužite uz salatu.
Dobar tek!