Kolumne 3456 prikaza 15. veljače 2019.

Hrskavi trokutići s punjenjem od krumpira, luka i šampinjona

Vinka Tresić
Ovaj recept nastao je kao inspiracija na pitu krumpirušu, samo u malo izmijenjenoj verziji uz dodatak šampinjona.

Jelo možete napraviti kao običnu pitu, ali ja preporučujem da napravite ovakve male i hrskave trokutiće koje možete poslužiti na raznim zabavama i druženjima.

Tanke kore se pune smjesom od povrća, preklope u trokutiće i ispeku u pećnici. Na kraju dobijete hrskave trokutiće s finim i laganim punjenjem koji se mogu poslužiti topli ili hladni.

Jelo je pogodno za vegetarijance i vegane.

 

Možda vas zanima... Krpice sa zeljem na moderan način - brze, fine i zdrave! Kolumne

 

P.S. Našu novu kolumnisticu Veganicu Vinku pratite na blogu i Instagram profilu.

 

 | Author: Vinka Tresić Vinka Tresić

Sastojci za 12 trokutića:

  • 2 luka
  • 2 krumpira (srednje veličine)
  • - 5 šampinjona 
  • 3 žlice maslinovog ulja ⍆ za premazivanje kora
  • 3 kore za savijače (bez jaja)
  • 1 žličica curry praha
  • 1 žličica mješavine mediteranskih začina
  • 1 žličica mljevene dimljene paprike
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žličica svježeg kopra
  • sol i papar po želji
  • za posipanje: crni ili bijeli sezam

Postupak pripreme:

  1. Nasjeckajte luk, krumpir i šampinjone na što manje komadiće.
  2. U tavu stavite maslinovo ulje i kada se tava zagrije stavite luk, krumpir i šampinjone da se kratko dinstaju (oko 5 minuta) dok sva tekućina ne ispari.
  3. Dodajte začine: sol, papar, curry prah, mješavinu mediteranskih začina, dimljenu papriku, limunovu koricu i kopar.
  4. Sve zajedno promiješajte i ostavite da se smjesa ohladi.
  5. Kore za savijače podijelite na četvrtine.
  6. Premažite maslinovim ili suncokretovim uljem, žlicu smjese stavite na početak kore i preklapajući kore oblikujte trokut te postupak ponovite dok ne potrošite svu smjesu.
  7. Dobivene trokute od tijesta premjestite na lim za pečenje, premažite uljem i po želji posipajte sjemenkama sezama te stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
  8. Poslužite uz salatu.

Dobar tek!

 | Author: Vinka Tresić Vinka Tresić  | Author: Vinka Tresić Vinka Tresić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.