Vječna dilema - s maslacem u hladnjak ili ne!

Thinkstock
Oduvijek ste se pitali je li bolje ostaviti maslac na sobnoj temperaturi ili ga držati u hladnjaku? Sada ćete dobiti odgovor na to pitanje!
Vidi originalni članak

Kupili ste maslac i, s obzirom na to da je bio na akciji, uzeli ste nekoliko komada. 

No, što učiniti sa svim tim maslacem i kako ga sačuvati? Je li bolje držati ga na sigurnom - u hladnjaku, ili pak na sobnoj temperaturi?

Video Brzinski omekšajte maslac uz ovaj genijalan trik

Prema portalu Popsugar, maslac možemo držati i u hladnjaku i izvan njega, ovisno o tome radi li se o slanom ili neslanom maslacu.

Naime, maslac je uglavnom mast, a mast je otporna na razmnožavanje bakterija. Kada je u pitanju slani maslac, situacija je još i bolja, jer sol dodatno čuva maslac od bakterija i njihova razmnožavanja.

Dobro jutro! Započnite dan maslacem s tajnim sastojkom!

Dakle, maslac koji je slan slobodno čuvajte na sobnoj temperaturi. Tako ćete uvijek imati pri ruci meki, lako razmaziv namaz koji možete namazati na dvopek ili prepečeni kruh i uživati u toj pravoj maloj, jednostavnoj deliciji!

Kada se radi o maslacu koji ne sadrži sol, preporuka jest da se on ipak čuva u hladnjaku, zbog manje zaštite koju sadrži.

savršenstvo! Igrajte se: Napravite maslac sa začinima

Također, slani maslac koji ste se odlučili držati na sobnoj temperaturi, obavezno držite u hermetički zatvorenoj posudi za čuvanje hrane kako se ne bi, pod utjecajem zraka, brže pokvario. No, svakako pripazite da temperatura prostorije gdje držite maslac ne prelazi 22° C jer će se tako puno brže pokvariti. Ovako maslac može stajati na sobnoj temperaturi i do dva tjedna.

A vi bezbrižno možete uživati u njemu!

Aromatična sreća Tako dobra: Piletina u maslacu i češnjaku

Posjeti Gastro.hr