Kupili ste maslac i, s obzirom na to da je bio na akciji, uzeli ste nekoliko komada.
No, što učiniti sa svim tim maslacem i kako ga sačuvati? Je li bolje držati ga na sigurnom - u hladnjaku, ili pak na sobnoj temperaturi?
Prema portalu Popsugar, maslac možemo držati i u hladnjaku i izvan njega, ovisno o tome radi li se o slanom ili neslanom maslacu.
Naime, maslac je uglavnom mast, a mast je otporna na razmnožavanje bakterija. Kada je u pitanju slani maslac, situacija je još i bolja, jer sol dodatno čuva maslac od bakterija i njihova razmnožavanja.
Dakle, maslac koji je slan slobodno čuvajte na sobnoj temperaturi. Tako ćete uvijek imati pri ruci meki, lako razmaziv namaz koji možete namazati na dvopek ili prepečeni kruh i uživati u toj pravoj maloj, jednostavnoj deliciji!
Kada se radi o maslacu koji ne sadrži sol, preporuka jest da se on ipak čuva u hladnjaku, zbog manje zaštite koju sadrži.
Također, slani maslac koji ste se odlučili držati na sobnoj temperaturi, obavezno držite u hermetički zatvorenoj posudi za čuvanje hrane kako se ne bi, pod utjecajem zraka, brže pokvario. No, svakako pripazite da temperatura prostorije gdje držite maslac ne prelazi 22° C jer će se tako puno brže pokvariti. Ovako maslac može stajati na sobnoj temperaturi i do dva tjedna.
A vi bezbrižno možete uživati u njemu!