Špajza 23. travnja 2017.

Vječna dilema - s maslacem u hladnjak ili ne!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduvijek ste se pitali je li bolje ostaviti maslac na sobnoj temperaturi ili ga držati u hladnjaku? Sada ćete dobiti odgovor na to pitanje!

Kupili ste maslac i, s obzirom na to da je bio na akciji, uzeli ste nekoliko komada. 

No, što učiniti sa svim tim maslacem i kako ga sačuvati? Je li bolje držati ga na sigurnom - u hladnjaku, ili pak na sobnoj temperaturi?

Možda vas zanima... Brzinski omekšajte maslac uz ovaj genijalan trik Špajza

Prema portalu Popsugar, maslac možemo držati i u hladnjaku i izvan njega, ovisno o tome radi li se o slanom ili neslanom maslacu.

Naime, maslac je uglavnom mast, a mast je otporna na razmnožavanje bakterija. Kada je u pitanju slani maslac, situacija je još i bolja, jer sol dodatno čuva maslac od bakterija i njihova razmnožavanja.

Možda vas zanima... Započnite dan maslacem s tajnim sastojkom! Recepti

Dakle, maslac koji je slan slobodno čuvajte na sobnoj temperaturi. Tako ćete uvijek imati pri ruci meki, lako razmaziv namaz koji možete namazati na dvopek ili prepečeni kruh i uživati u toj pravoj maloj, jednostavnoj deliciji!

Kada se radi o maslacu koji ne sadrži sol, preporuka jest da se on ipak čuva u hladnjaku, zbog manje zaštite koju sadrži.

Možda vas zanima... Igrajte se: Napravite maslac sa začinima Špajza

Također, slani maslac koji ste se odlučili držati na sobnoj temperaturi, obavezno držite u hermetički zatvorenoj posudi za čuvanje hrane kako se ne bi, pod utjecajem zraka, brže pokvario. No, svakako pripazite da temperatura prostorije gdje držite maslac ne prelazi 22° C jer će se tako puno brže pokvariti. Ovako maslac može stajati na sobnoj temperaturi i do dva tjedna.

A vi bezbrižno možete uživati u njemu!

Možda vas zanima... Tako dobra: Piletina u maslacu i češnjaku Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.