Vjerojatno radiš ovu grešku prilikom pečenja krumpira

SHUTTERSTOCK Savjet za pripremu odličnih pečenih krumpira
Ako želiš da tvoji krumpiri budu savršeno hrskavi izvana i mekani iznutra, slijedi jednostavan savjet autorice kuharica Rebecce Wilson
Vidi originalni članak

Savršeno pečen krumpir je hrskav izvana, a mekan i slastan iznutra. Svatko ima svoj način pripreme pečenog krumpira, ali pokazalo se da ga mnogi od nas, pripremaju na pogrešan način.

Većina kuhara krumpire skuha prije stavljanja u pećnicu, a razlike su u tome što ih neki kuhaju dok ne omekšaju do kraja, a drugi ih kuhaju samo nekoliko minuta. Upravo je prekratko kuhanje problem ako želimo napraviti savršeno hrskav krumpir. Autorica brojnih kuharica, Rebecca Wilson, smatra da nikada ne bismo trebali kuhati krumpir samo nekoliko minuta.

Naime, za dobivanje hrskave korice s mekanom sredinom krumpir najprije treba u potpunosti skuhati. Rebecca savjetuje da krumpir najprije ogulimo, prepolovimo ga na jednake dijelove te stavimo kuhati. Tajna se krije u duljini kuhanja. Naime, Rebecca savjetuje da krumpir kuhamo dok u potpunosti ne omekša.  

 

vječno pitanje Treba li zaista podgrijavati pire krumpir - i kako?

 

Nakon kuhanja krumpire je važno dobro ocijediti te ostaviti da odstoje nekoliko minuta, kako bi vlaga u potpunosti isparila. Kada su krumpiri suhi, stavimo ih na lim za pečenje te dodatno nauljimo maslinovim ili suncokretovim uljem. Tijekom pečenja, Rebecca savjetuje često okretanje, kako bi se krumpiri ravnomjerno ispekli. 

Rebeccin recept za pečeni krumpir uvršten je u njezinu novu kuharicu Family Comforts, koja se nalazi na Amazonovoj listi najprodavanijih kuharica u 2021. godini. 

Ovo su recepti za najhrskaviji pečeni krumpir...

 

za ljubitelje češnjaka Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry

Za ručak ili večeru Za ručak pripremi zapečeni krumpir sa sirom

brzo i jednostavno O ovome sanjaš: Zapečeni krumpir s gljivama

odmah isprobaj! Ukusan, mirisan i hrskav krumpir iz pećnice

 

Posjeti Gastro.hr