Voće "tone" na dno kolača? Evo kako tomu doskočiti...

Stockfood Kolač s borovnicama - kako da omiljeno voće na potone na dno?
Uz male trikove pripremi nezaboravne biskvite sa suhim ili svježim voćem...
Vidi originalni članak

Ako pripremaš biskvitni kolač s voćem, postoji opasnost da će voće tijekom pečenja potonuti na dno. To je česta i iritantna zamka, ali problemu lako možeš doskočiti uz jednostavne trikove Nigelle Lawson.

Suho voće 

Kad je u pitanju suho voće, poput brusnica ili grožđica, sve probleme možeš riješiti - brašnom. Odvoji mali dio brašna iz pripremljenih sastojaka, stavi ga u zasebnu zdjelicu i dobro pomiješaj sa suhim voćem.

Kako savjetuje Nigella, postoji šansa da suho voće na sebi ima tanak sloj biljnog ulja, zbog čega lako pada na dno kolača pri pečenju. Ako ga dobro obložiš brašnom, i jednostavno umiješaš, lakše će se vezati uz smjesu i ostati na poziciji. 

Isto ne vrijedi kada je u pitanju veće, kandirano voće, poput višanja. Preveliko je i brašno neće spasiti situaciju, osim ako ga ne izrežeš na manje komadiće

Svježe voće

Brašno ne pomaže ni kod tvrđeg svježeg voća, poput jabuka. Ako pripremaš ukusan, sočan kolač s jabukama, moraš ih narezati na tanke listiće ili kockice kako bi umanjila šansu da padnu na dno. 

Napomena: Brašno koje koristiš u svrhu oblaganja voća odvoji od izvaganog dijela za recept. Slastice su 'osjetljivije' na izmjene u receptu i veća količina dodatnog brašna mogla bi promijeniti teksturu. 

 

dnevna doza slatkog Jednostavan (i mirisan) kolač s jabukom i cimetom

 

Doduše, ne možemo Nigelli u potpunosti pripisati zasluge za ova trivijalna, ali magična rješenja. Brašno je poput "narodnog lijeka" kada su u pitanju kolači s voćem.

Ipak, Lawson je proces detaljno opisala na svojoj web stranici. Imaj na umu da tamo možeš pitati sve što te zanima i muči, kada je u pitanju kuharstvo i slastičarstvo, i dobiti legitiman savjet. Baci oko! 

JOŠ MALO O VOĆU:

 

da se ne bace Produži život bananama - spriječi da prebrzo sazriju vrijedi naučiti! 7 odličnih savjeta kako dobro oprati i očistiti voće i povrće Trikovi i savjeti Jednostavnim trikom do uvijek svježih limuna

 

Posjeti Gastro.hr