Recept za domaće zelene njoke s kozicama možete pročitati ovdje, dok vam za desert donosimo izvrsnu tortu od ružmarina koju je za vas pripremila Mirjana Pilipović, chefica slastičarne Bistro Gourmet Kalelarge.
Torta od ružmarina
Sastojci:
3 jaja • 100 g glatkog brašna • 100 g kukuruznog brašna • 100 ml. ulja • 120 g šećera u prahu • 1 grančica svježeg ružmarina • 1 kom vanilijinog šećera • 2 g praška za pecivo • 150 g oraha • 100 g meda od ružmarina
Priprema:
Listiće ružmarina odvojiti od grančice i samljeti sa šećerom u prahu. Odvojiti 1 jaje i 2 žumanjka te istući pjenasto sa pola količine ružmarina i šećera. U smjesu dodati med, ulje i rahlo umiješati oba brašna sa praškom za pecivo. Na kraju umiješati sjeckane orahe. Istresti u kalup od torte i peći 10 min. na 180 °C.
Premaz:
Preostala 2 bjelanjka istući sa prstohvatom soli i preostalim ružmarinom i šećerom. Tortu izvaditi iz pećnice premazati sa smjesom, vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta na 160 °C.