Dovoljno je reći da se priprema krvav, srednje pečen ili jače pečen, pa da svi odmah znaju da je riječ o kulinarskom favoritu - o bifteku. Da njegov 'dobar glas' nije precijenjen govori činjenica da je biftek odnosno goveđi file ili pisanica najmekše i najkvalitetnije crveno meso. Toliko je dobar da mu i ne treba “kvariti” okus pretjeranim kuhanjem.
Stvarno bi bilo šteta upropastiti ga nekom greškom u pripremi - presušiti ga, raskomadati, začiniti 'ne daj Bože' majonezom ili kečapom. Kako odraditi neke predradnje i kako jedan divan komad mesa pretvoriti u savršen sočan obrok? Ovdje otkrijte tajne sočnog bifteka chefa Marija Čepeka.
Bilo da vaš odrezak volite "krvav" ili srednje pečen, treba znati procijeniti trenutak u kojem je vaš sočni komad mesa gotov i spreman za tanjur. Postoji nekoliko načina kako to možete učiniti, a ovaj video provest će vas kroz najjednostavniji, za koji vam nisu potrebni kuhinjski "gadegti" - dovoljan je samo vaš dlan i prst.
Kada otkrijete sve tajne, probajte neke od naših ukusnih i sočnih prijedloga:
Biftek s mrkvom u istarskom teranu
Biftek s džemom od ljubičastog luka i čips od pancete