08. travnja 2016.

Spojite bananu i karamelu za Banoffee pitu

banofee
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kao što sam naziv sugerira, nadjev banoffee pite sadrži banane i karamelu (toffee).

Karamela za ovu neodoljivu slasticu priprema se od kondenziranog mlijeka, koje nije uvijek lako pronaći na našem tržištu. No, trud uložen u potragu će vam se višestruko isplatiti jer ova pita nije samo iznimno ukusna, već i vrlo jednostavna za pripremu.

Također, kondenzirano mlijeko možete napraviti sami, a recept pronađite ovdje

pita | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Što je sve potrebno za ovu neodoljivu slasticu:

  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3 banane
  • 250 g integralnih keksa
  • 125 g maslaca
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 1 žlica kakaa u prahu

Priprema:

  1. Sameljite kekse i dobro ih pomiješajte s maslacem koji ste prethodno rastopili. Ovom smjesom obložite kalup za pitu. Dobivenu koru za banoffee pitu stavite hladiti u hladnjak oko sat vremena.
  2. Za to vrijeme, zaslađeno kondenzirano mlijeko kuhajte u loncu na umjerenoj vatri uz stalno miješanje dok se ne ugusti i ne poprimi tamnu boju karamela. Ovako pripremljenu karamelu ohladite na sobnoj temperaturi.
  3. Kada se kora za pitu i karamela ohlade, istucite vrhnje za šlag. Koru od keksa prvo nadjenite karamelom, zatim na nju posložite bananu narezanu na kolutiće, a na vrh stavite šlag.

Pitu posipajte kakaom u prahu i poslužite je dobro ohlađenu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.