gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavno jelo koje obožavaju stari i mladi
                                
                                
                                    
                                
                                Zlevanke svakako spadaju među jednostavnija jela, a podložne su raznim kombinacijama. Donosimo vam recept za zlevanku sa sirom i orasima, a orahe možete umjesto u smjesu posipati po vrhu zlevanke kad je pola pečena. Umjesto kukuruznog, zlevanku možete pripremiti od pšenično krupno mljevenog brašna.
Sastojci:
- 2 jaja
 - šalica šećera
 - 1/2 šalice ulja
 - 2dl kiselog mlijeka
 - vanilin šećer
 - šalica kukuruznog brašna
 - šalica oštrog brašna
 - prašak za pecivo
 - 500g svježeg sira
 - 4dl kiselog vrhnja
 - 3 žlice šećera
 - šalica sjeckanih oraha
 
Priprema:
- Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje i kiselo mlijeko. Izmrvite vilicom sir, u drugoj posudi izmiješajte kukuruzno i oštro brašno, prašak za pecivo i sjeckane orahe.
 - Sjedinite sve sastojke i izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta
 - Pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom. Premažite na pola pečenu zlevanku i pecite je još 20 minuta dok ne porumeni.