gastro postao
Jednostavno jelo koje obožavaju stari i mladi
Zlevanke svakako spadaju među jednostavnija jela, a podložne su raznim kombinacijama. Donosimo vam recept za zlevanku sa sirom i orasima, a orahe možete umjesto u smjesu posipati po vrhu zlevanke kad je pola pečena. Umjesto kukuruznog, zlevanku možete pripremiti od pšenično krupno mljevenog brašna.
Sastojci:
- 2 jaja
- šalica šećera
- 1/2 šalice ulja
- 2dl kiselog mlijeka
- vanilin šećer
- šalica kukuruznog brašna
- šalica oštrog brašna
- prašak za pecivo
- 500g svježeg sira
- 4dl kiselog vrhnja
- 3 žlice šećera
- šalica sjeckanih oraha
Priprema:
- Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje i kiselo mlijeko. Izmrvite vilicom sir, u drugoj posudi izmiješajte kukuruzno i oštro brašno, prašak za pecivo i sjeckane orahe.
- Sjedinite sve sastojke i izlijte u lim obložen papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta
- Pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom. Premažite na pola pečenu zlevanku i pecite je još 20 minuta dok ne porumeni.