08. travnja 2016.

Biser mora: Svi na Brač na festival kulinarstva!

Biser mora
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Nije u Zagrebu sve1 Otok Brač trenutno ima jedan sjajan festival, pa ako ste u blizini i volite pratiti trendove u kulinarstvu...

XI. međunarodni kulinarski festival "Biser mora" održava se od 07.04. - 11.04.2016., u hotelima Svpetrvs, Supetar, otok Brač i ove godine pod pokroviteljstvom Hypo Alpe-Adria-Bank.

Ovogodišnji Biser mora uistinu je poseban - po prvi puta se organizira gastro izložba na kojoj će tradicijska jela predstaviti supetarski ugostiteljski objekti, također na Supetarskoj rivi. Natjecatelji i sudionici, njih 200 dolaze iz 20 zemalja. 

Kuhati će se 24 sata u komadu, odnosno cijeli dan i noć - nakon natjecanja u četvrtak, u petak ujutro natjecanje počinje u 08:00 i traje do 20:00 u subotu navečer – bez stanke će se natjecati 36 sati!

U suradnji s Turističkom zajednicom Supetra i Centrom za kulturu otoka Brača, sudionici će obići Pustinju Blaca, Zmajevu spilju, Klesarsku školu u Pučišćima, uljaru u Postirama, biciklističku stazu sv. Roka od Supetra do Sutivana, bračke vinograde...

Biser mora | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Veliki chefovi besplatno će izvoditi senzacionalne master classove:

  • Gary Filbey, Velika Britanija - Beef Wellington
  • Sokol Prenga, Albanija - Moderna kuhinja
  • Amano Yuhei, Japan - Japanska kuhinja & tuna
  • Maria Shramko, Island - Cvjetni aranžmani od šećera
  • Marinis Giannis & Ypokamisas Aggelos, Grčka - Čokoladne slastice

Žiri čine Chefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija:
- Željko Neven Bremec, predsjednik
- Marija Lulić i Hrvoje Zirojević, dopredsjednica i dopredsjednik
- Iztok Legat, Slovenija, predsjednik ocjenjivačkog žirija

Svoj dolazak su najavili i potvrdili brojni kuhari, ugostitelji, predstavnici institucija, visoki dužnosnici i diplomati. U Supetar se dolazi po nova znanja, iskustva, poznanstva i najbolje članove tima za ugostiteljske objekte. Spremite se za dobru zabavu, raspoloženje i uspješnu promociju Supetra kao gastro destinacije izvrsnosti. Svi na Brač!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.