gastro postao
Novi recept našeg osiječkog blogera oslanja se na omiljen indijski začin!
Kad su vam društvene mreže preplavljene slikama s dalekih putovanja, napravite ovo jelo i dovedite malo egzotičnih okusa i u svoju kuhinju.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g pilećih prsa
- 450 g kineske mješavine povrća
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica ulja po izboru
- 250 ml kokosovog mlijeka
- vlasac
- sol
- papar
- šećer 50 g
- curry paste
- tjestenina po izboru
Priprema:
- Meso narežite na kockice, posipajte solju, paprom i žličicom šećera i odstavite da odstoji 10 minuta.
- Tjesteninu skuhajte al dente i kad je skuhano stavite sa strane i polijte žlicom ulja po izboru da se ne zalijepi.
- Na maslacu popržite piletinu do zlatno smeđe boje i dodajte curry pastu koju ste ranije umiješali sa žlicom ulja.
- Piletinu s pastom pirjajte 3-5 min te dodajte kokosovo mlijeko i nastavite pirjati daljnjih 10 minuta.
- Nakon toga dodajte povrće te još pirjajte 10 minuta.
- Na kraju dodajte sezamovo ulje i sjeckani vlasac.
Dobar tek! #dumbinakuhinja
Sve novitete, recepte i putešestvije Ivana Dumančića pratite na njegovoj facebook stranici Dumbina kuhinja!