Kolumne 15. veljače 2016.

Keksići od kokosa i čokolade gotovi za 30 minuta

Keksići
foto: Marko Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi keksići su vrlo jednostavni za napraviti, a gotovi su u svega 30 minuta

Bezglutenski keksići s medom savršeni su u spoju s čokoladom.

Sastojci:

  • 170g kokosovog brašna
  • 2 žlice meda
  • 1/4 žlićice ekstrakta vanilije
  • 1 bjelanjak
  • 200g čokolade
Keksići | Author: Marko Josipović foto: Marko Josipović

Priprema:

  1. Bjelanjak lagano izmutite pjenjačom dok ne postane lagano pjenast. Dodajte med i vaniliju.
  2. Na kraju umiješajte kokosovo brašno i pomoću žlice za sladoled nanesite smjesu na pleh.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva, 9-11 minuta, pazeći da keksići ne zagore. Dok se keksići hlade, otopite čokoladu.
  4. Ohlađene keksiće umočite u čokoladu, a ostatak čokolade stavite u slastičarsku vrećicu. Nanesite čokoladu zig-zag i stavite u hladnjak na 30ak minuta. Uživajte!

 Marka možete pratiti na njegovom Instagram profilu marko_bakes i blogu marko bakes

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.