Kolumne 13. veljače 2016.

Biskvit s pjenicom od bijele čokolade i bučinog ulja

dino.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubav ipak ide kroz želudac, pa je Valentinovo idealan povod da se svi muškarci zatvore u kuhinju i pokojim specijalitetom iznenade važne žene u svom životu.

Teško će bilo tko odoljeti slatkom zalogaju, pa vam predlažemo da igrate na sigurno i voljenim osobama poslužite desert koji će ih oboriti s nogu. Ako nemate inspiraciju, naš bloger Dino Bebić otkriva vam tajnu slatkog zalogaja od bijele čokolade i bučinog ulja. S nježnim brzinskim desertom na laganom biskvitu sigurno nećete pogriješiti, samo se držite Dinovih uputa i uživajte.

Sastojci:

Biskvit:

  • 8 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g tamne čokolade
  • 30 ml biljnog ulja

Pjenica od čokolade i bučinog ulja:

  • 200 g bijele čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 štapić vanilije
  • 500 ml tučenog biljnog šlaga
  • 150 ml bučinog ulja
  1. Odvojite bjelanjak od žumanjka. Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke miksajte sa šećerom dok se ne napravi fina gusta krema.
  2. Zatim dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i rastopljenu čokoladu. Sve dobro izmiksajte i lagano umiješajte bjelanjak.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 min na 170.
  4. Za to vrijeme na pari rastopite čokoladu i dodajte prokuhano slatko vrhnje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
  5. Dodajte sjemenke vanilije i bučino ulje. Promiješajte I rashladite, zatim lagano umiješajte šlag.
  6. Pjenicu prelijte preko rashlađenog biskvita i ostavite barem pola sata u hladnjaku da se sastojci prožmu.
  7. Hladno servirajte mousse od bijele čokolade i bučinog ulja ukrašen bobičastim voćem i svježom metvicom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.