30. rujna 2016.

Bogati punjeni šampinjoni za prste polizati

Punjeni šampinjoni
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagane šampinjone napunite mljevenim mesom i sirom. Kremasti užitak zagarantiran.

Mljeveno meso, krem sir i ribani sir u kombinaciji sa začinima već sami po sebi zvuče nevjerojatno dobro. Kada ih pomiješate i tom smjesom napunite šampinjone, možete biti sigurni da je užitak zagarantiran. Jednostavno, lagano i neopisivo kremasto jelo, uz zdjelu zelene salate, bit će izvrstan i bogat ručak.

Potrebno vam je:

  • 250 g šampinjona
  • 200 g mljevenog mesa
  • 150 g krem sira
  • 1 veći luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 g ribanog sira
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Očistite gljive i sačuvajte samo klobuk.
  2. Ubacite ih u posudu, dodajte pet žlica maslinovog ulja, sol i papar pa ih dobro pomiješajte.
  3. Rasporedite ih po papiru za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
  4. Ohladite ih.
  5. Na ulju pržite mljeveno meso dok nije dovoljno pečeno.
  6. Dodajte luk i pirjajte oko 20 minuta.
  7. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.
  8. Maknite s vatre pa pomiješajte krem i ribanim sirom.
  9. Napunite već pečene gljive i ubacite ih u pećnicu na još pola sata.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.