gastro postao
Lagane šampinjone napunite mljevenim mesom i sirom. Kremasti užitak zagarantiran.
Mljeveno meso, krem sir i ribani sir u kombinaciji sa začinima već sami po sebi zvuče nevjerojatno dobro. Kada ih pomiješate i tom smjesom napunite šampinjone, možete biti sigurni da je užitak zagarantiran. Jednostavno, lagano i neopisivo kremasto jelo, uz zdjelu zelene salate, bit će izvrstan i bogat ručak.
Potrebno vam je:
- 250 g šampinjona
- 200 g mljevenog mesa
- 150 g krem sira
- 1 veći luk
- 3 režnja češnjaka
- 100 g ribanog sira
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Očistite gljive i sačuvajte samo klobuk.
- Ubacite ih u posudu, dodajte pet žlica maslinovog ulja, sol i papar pa ih dobro pomiješajte.
- Rasporedite ih po papiru za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Ohladite ih.
- Na ulju pržite mljeveno meso dok nije dovoljno pečeno.
- Dodajte luk i pirjajte oko 20 minuta.
- Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.
- Maknite s vatre pa pomiješajte krem i ribanim sirom.
- Napunite već pečene gljive i ubacite ih u pećnicu na još pola sata.
Dobar tek!