Recepti 13. listopada 2014.

Šampinjoni punjeni bundevom

Šampinjoni punjeni bundevom
gastro postao gastro.24sata.hr
Klobuci velikih šampinjona napunjeni smjesom krem sira i bundeve

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 419

Potrebno vam je

  • 6 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 100 g slanina suha, masna
  • 12 mala žlica sirni namaz (30% m u st)
  • 1 vezica peršin, list
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • parmezan
  • 150 g buča

Priprema

  1. Bundevu oguliti i naribati, dodati nasjeckani peršin, malo posoliti i ostaviti da odstoji par minuta.
  2. Šampinjonima odstraniti peteljku, namazati ih sa svih strana maslinovim uljem, popapriti.
  3. Puniti šampinjone slojem sitno sjeckane pancete, na to smjesom bundeve i peršina pa dodati malu žličicu namaza i pokriti ostatkom smjese od bundeve.
  4. Peći u zagrijanoj pećnici na 250°C, 20-ak minuta ili dok smjesa bundeve ne dobije koricu po rubovima.
  5. Na gotove šampinjone staviti po žličicu namaza, posuti parmezanom i još kratko zapeći.

Izvor Ana Ljubičić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.