gastro postao
Klobuci velikih šampinjona napunjeni smjesom krem sira i bundeve
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 419
Potrebno vam je
- 6 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 100 g slanina suha, masna
- 12 mala žlica sirni namaz (30% m u st)
- 1 vezica peršin, list
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- parmezan
- 150 g buča
Priprema
- Bundevu oguliti i naribati, dodati nasjeckani peršin, malo posoliti i ostaviti da odstoji par minuta.
- Šampinjonima odstraniti peteljku, namazati ih sa svih strana maslinovim uljem, popapriti.
- Puniti šampinjone slojem sitno sjeckane pancete, na to smjesom bundeve i peršina pa dodati malu žličicu namaza i pokriti ostatkom smjese od bundeve.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 250°C, 20-ak minuta ili dok smjesa bundeve ne dobije koricu po rubovima.
- Na gotove šampinjone staviti po žličicu namaza, posuti parmezanom i još kratko zapeći.
Izvor Ana Ljubičić