08. rujna 2016.

Božanstvene rolice od dizanog tijesta i malina

rolice s dzemom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Doživite savršen završetak ljeta uz slatka peciva s malinama.

Poput rolica s cimetom koje obožavamo u nešto hladnije doba, rolice s malinama mogu polužiti kao izlika za najslađi pozdrav s ljetom. Koristite svježe, smrznute ili čak džem od malina, zarolajte u fino dizano tijesto, a zatim još tople rolice prelijte kremastim preljevom od krem sira. U ovoj kombinaciji okusi će se naprosto sljubiti, a vi uživati u najboljim domaćim pecivima koja možete zamisliti.

Sastojci za tijesto:

  • 1 paket suhog kvasca
  • 6 žlica maslaca
  • 4 žlice šećera
  • 2 šalice vruće vode
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli

Sastojci za nadjev:

  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 3 šalice malina
  • 1 limun

Sastojci za preljev:

  • 1 paket krem sira
  • 2 žlice maslaca
  • 1 šalica šećera u prahu
  • ½ limuna

Priprema:

  1. Kvasac stavite u šalicu tople vode i ostavite oko pet minuta.
  2. U posudu ubacite maslac, šećer, sol i vruću vodu pa miksajte nekoliko minuta.
  3. Umiješajte brašno i mješavinu s kvascem, dodajte umućena jaja pa umijesite tijesto.
  4. Stavite ga na toplo mjesto i pustite da se digne.
  5. U posudi pomiješajte maline, limunovu koricu, malo limunovog soka i usitnite vilicom.
  6. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga pa ga premažite otopljenim maslacem, pospite smeđim šećerom i premažite malinama.
  7. Zarolajte i režite na kolutiće.
  8. Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
  9. Dok se kolice peku, pripremite preljev od sira tako da pomiješate sve sastojke dok se ne pretovre u glatku kremu.
  10. Premažite rolice dok su još tople i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.