gastro postao
Doživite savršen završetak ljeta uz slatka peciva s malinama.
Poput rolica s cimetom koje obožavamo u nešto hladnije doba, rolice s malinama mogu polužiti kao izlika za najslađi pozdrav s ljetom. Koristite svježe, smrznute ili čak džem od malina, zarolajte u fino dizano tijesto, a zatim još tople rolice prelijte kremastim preljevom od krem sira. U ovoj kombinaciji okusi će se naprosto sljubiti, a vi uživati u najboljim domaćim pecivima koja možete zamisliti.
Sastojci za tijesto:
- 1 paket suhog kvasca
- 6 žlica maslaca
- 4 žlice šećera
- 2 šalice vruće vode
- 2 jaja
- 1 žličica soli
Sastojci za nadjev:
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 3 šalice malina
- 1 limun
Sastojci za preljev:
- 1 paket krem sira
- 2 žlice maslaca
- 1 šalica šećera u prahu
- ½ limuna
Priprema:
- Kvasac stavite u šalicu tople vode i ostavite oko pet minuta.
- U posudu ubacite maslac, šećer, sol i vruću vodu pa miksajte nekoliko minuta.
- Umiješajte brašno i mješavinu s kvascem, dodajte umućena jaja pa umijesite tijesto.
- Stavite ga na toplo mjesto i pustite da se digne.
- U posudi pomiješajte maline, limunovu koricu, malo limunovog soka i usitnite vilicom.
- Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga pa ga premažite otopljenim maslacem, pospite smeđim šećerom i premažite malinama.
- Zarolajte i režite na kolutiće.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
- Dok se kolice peku, pripremite preljev od sira tako da pomiješate sve sastojke dok se ne pretovre u glatku kremu.
- Premažite rolice dok su još tople i poslužite.
Dobar tek!