gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 85
Potrebno vam je
- 100 g krem sir
- 100 g maslac, neslani
- 1 žlica šećer, u prahu
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g bademi,mljeveni
- 30 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 2 žlica šećer, kristal
Priprema
- Maslac, šećer u prahu, vaniliju i sir pomiješajte mikserom dok se ne sjedine.
- U tu smjesu prosijte brašno i kuhačom ili špatulom umiješajte u tijesto. Možete koristiti i ruke. Kad dobijete kuglu mekog tijesta, stavite ga u hladnjak na 30 min.
- Bademe, smeđi šećer i cimet pomiješajte. Pećnicu zagrijte na 190°C.
- Tijesto izvadite na pobrašnjelu površinu i razvaljajte u krug na debljinu 1 mm. Možete i iskoristiti tanjur pa pomoću njega izrezati tijesto u pravilan krug, a ostatak tijesta premijesiti pa kasnije ponoviti postupak koji slijedi.
- Premažite ga bjelanjkom pomiješanim s malo vode te posipajte bademima.
- Zatim tijesto izrežite na 16 trokuta - prvo na 4 cjeline, pa svaku od njih na pola i onda još jednom. Počevši od vanjske strane (najkraće) svakog trokuta valjajte rolice.
- Slažite ih u protvan obložen papirom za pečenje, premažite ostatkom bjelanjka i posipajte s malo kristal šećera. Pecite 15-18 minuta, dok ne porumene. Poslužite hladne ili tople, dobar tek!