gastro postao
Lagana i nevjerojatno ukusna krema od najdražeg ljetnog voća i kokosa gotova je za tren.
U tek nekoliko koraka pripremite desert vrijedan divljenja. Egzotični kokos okusi odvest će vas u toplije krajeve, a slatke maline upotpuniti desert. Pospite ih tostiranim kokosovim brašnom koje daje puno više arome od običnog i uživajte u divnom ljetnom desertu koji je u istom trenutku nevjerojatno nježan i aromatičan.
Sastojci:
- 3 šalice malina
- 1,5 žlica šećera
- 2 konzerve kokosovog mlijeka
- 1 žličica amaretta
- Kokosovo brašno
Priprema:
- Stavite polovicu malina, pola šećera i amaretto u posudu pa vilicom lagano usitnite maline i pustite da upiju ostale sastojke.
- Spremite u zamrzivač.
- Izvadite ohlađeno kokosovo mlijeko iz hladnjaka i odstranite rijetku tekućinu, a ostavite samo gusti dio konzerve i miksajte dok ne dobijete gusti kokosov šlag.
- Umiješajte ostatak šećera i miksajte još kratko pa ubacite usitnjene maline koje ste prije stavili na hlađenje.
- Sjedinite šlag i maline lagano, nježnim pokretima, silikonskom kuhačom.
- Kokosovo brašno istresite na tavu pa ga pecite dok ne dobije laganu smeđu boju.
- Pazite da ne zagori.
- Kremu istinite u čašu pomoću slastičarske vrećice, pospite malinama i tostiranim kokosovim brašnom.
Dobar tek!