21. srpnja 2016.

Fantastičan trik: Uvijek svježe bobičasto voće

bobičasto voće
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Borovnice, kupine, maline... naučite kako ih održati svježima još duže!

U sezoni bobičastog voća postoji mnoštvo ideja kako iskoristiti te slatke plodove i svi su jednako ukusni. Ipak, nekako najukusnije su ipak svježe, tek ubrane i neobrađene. Slatke, kiselkaste ili sočne, za doručak ili večeru - obožavamo ih sve.

Ipak, bobičasto voće prebrzo truli, posebice ono koje je u stajalo u trgovini na polici. Upravo zato smo odlučili pronaći način kako ga održati svježim što duže.

Najjednostaviji i najlakši način održavanja svježine je ne pranje plodova. Kada kupite svježe borovnice ili maline, nemojte ih odmah prati. Spremite ih u hladnjak i operite ih tek prije upotrebe.

Još je bolje kada ih nakon kupnje ili branja operete u mješavini vode i jabučnog octa. Naime, jabučni ocat spriječit će nastajanje plijesni i bobice će ostati svježe duže vremena. Napravite mješavinu tako da na čašu vode stavite trećinu čaše octa. Ostavite bobice u posudi s mješavinom nekoliko minuta, a zatim ih prebacite u cjedilo i zalijte hladnom vodom koja će isprati tragove octa. Nakon toga dolazi sušenje kada ćete u isto to cjedilo staviti papirnate ručnike, na njih bobičasto voće i lagano protresti nekoliko puta dok se bobice ne osuše. Spremite ih u posudu s još jednim papirnatim ručnikom na dnu i nemojte do kraja zatvoriti tako da se u posudi ne skuplja vlaga.

I to je to, upravo ste produžili život svom bobičastom voću! Sada je vrijeme da u njemu i uživate.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.