24. travnja 2016.

Brzinski jelovnik za cijeli tjedan

tjedni menu 2.png
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Izdvojite svaki dan manje od pola sata vremena za pripremu i skuhajte neodoljiva jela koja će vam uljepšati cijeli tjedan.

Ponedjeljak

Predlažemo da tjednu čaroliju u kuhinji započnete jednostavnom, ukusnom tjesteninom. U manje od 20 minuta pripremite carbonaru, ali u nešto drugačijoj verziji. Iskoristite sezonu tikvica i uživajte u Pasti carbonari s tikvicama.

Utorak

Drugi dan u tjednu rezervirajte za još jedno brzinsko jelo s kojim ćete zadiviti i najzahtjevnije gurmane. Palenta snack osvojit će vas bogatstvom okusa koje daje kombinacija palente, maslinovog ulja, mozzarelle i svježeg bosiljka.

Srijeda

Sredina tjedna idealna je za počastiti se i napunite energijom sočnog Bifteka. Malo maslinovog ulja, soli i papra te desetak minuta sve je što vam je potrebno za vrhunski gastronomski užitak.

Četvrtak

Mješavinu gambera, brokule, mahuna, gljiva i riže također ćete jednostavno i brzo pripremiti, a raznim začinima jelu ćete dati nezaboravnu aromu kojoj ćete se rado uvijek vraćati. Recept za Gambere s rižom odlična je podloga i za druge namirnice, a ako pri ruci imate svježe kozice slobodno ih ubacite u ovo brzinsko jelo.

Petak

Sipa s graškom, prema receptu rovinjske konobe Kantinon, oličenje je prave mediteranske kuhinje koju sada uspješno možete replicirati i u vašem domu.

Subota

Buffalo wings, odnosno Ljuta pileća krilca donose vam piletinu u sasvim drugom svjetlu. Uživajte u novoj dimenziji krilaca i specifičnom okusu s dozom ljutine koju će rado prihvatiti i oni koji su pobornici laganijih jela.

Nedjelja

Malo više od pola sata trebat će vam za nedjeljni ručak, ali većinu vremena pećnica ća raditi posao umjesto vas. Punjene zapečene paprike neodoljiv su spoj, već spomenute, paprike, rajčice, luka, kus-kusa, tikvica i parmezana koji će vas odviknuti od potrebe da za kraj tjedna obavezno morate imati pečeno meso na stolu.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.