02. studenoga 2016.

Brzo i jednostavno: Njoki s gljivama i feta sirom

njoki s gljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nevjerojatno ukusan ručak gotov je u manje od pola sata.

Pomiješajte različite vrsta gljiva pa ih pirjajte s češnjakom. Neka poprime fine arome, a zatim ih pomiješajte s njokima koje ste zapekli. Kremasti iznutra, hrskavi izvana, njoki na ovaj način u potpunosti će vas osvojiti. Zaboravite na umake pa uživajte u tako jednostavnoj i divnoj kombinaciji okusa.

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 250 g gljiva
  • 2 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica ružmarina
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 g feta sira

Priprema:

  1. Skuhajte njoke.
  2. Za to vrijeme na tavi pirjajte češnjak na maslacu, dodajte gljive narezane na četvrtine i pecite ih oko pet minuta.
  3. Dodajte vino i ružmarin.
  4. Pustite da vino ispari pa dodajte njoke.
  5. Neka dobiju laganu koricu.
  6. Na kraju pospite feta sirom i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.