05. listopada 2016.

Bundeva i nar vole se u šarenoj jesenskoj salati

jesenska salata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve najdraže jesenske sastojke upakirajte u divnu, šarenu salatu.

Crni ili kukuruzni kruh odličan su odabir za ovu salatu. Tostirajte ga u pećnici pa pomiješajte s mekom pečenom bundevom, hrskavim lukom i slatkim narom. Koristite minimalnu količinu začina kako bi okusi namirnica maksimalno došli do izražaja. Salati možete dodati i šaku špinata ili kakvih orašastih plodova za dodatnu hrskavost. Jesenski okusi izvrsno će se spojiti u ovoj divnoj salati.

Potrebno vam je:

  • 500 g sjeckane bundeve
  • 4 kriške kruha
  • ½ šalice nara
  • 1 manji luk
  • 3 šake rukole
  • 3 žlice balzamičnog octa

Priprema:

  1. Bundevu očistite i nasjeckajte na komadiće.
  2. Pećenicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Kruh također nasjeckajte na kockice.
  4. Stavite ih u posebne tepsije, poprskajte maslinovim uljem, soli i paprom pa pecite u pećnici.
  5. Kruh neka se peče oko 10 minuta, a bundeva neka ostane u pećnici 20 minuta do pola sata, dok ne omekša.
  6. U veću zdjelu ubacite kockice kruha i bundeve, nasjeckajte luk i dodajte ostatak sastojaka.
  7. Pomiješajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.