16. lipnja 2016.

Cannelloni sa sirom tope se u ustima

Cannelloni
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Cannelloni za sirom jednostavniji su od pripreme lazanja, a okusom podsjećaju na kakvu dobru pitu zeljanicu.

Cannelloni su tip jela koje daje puno prostora mašti. Možete ih puniti bolognese umakom, vegetarijnskim inačicama umaka s rajčicom, a najjednostavnija verzija pripreme ove vrste tjestenine jest ona sa svježim sirom i špinatom.

Najbolje je koristiti mladi špinat, ali poslužit će i smrznuti. Ukoliko radite domaće, svježe listove za lazanje, nije ih potrebno blanširati.

Potrebno vam je:

  • Listovi tijesta za lazanje
  • Svježi sir
  • Špinat
  • Jaja
  • Vrhnje
  • Začini

Postupak pripreme:

  1. Kratko blanširajte špinat.
  2. Pomiješajte svježi sir, špinat, jaje i začine.
  3. Napunite kore smjesom i zarolajte.
  4. Posložite u posudu u kojoj ćete peći i prelijte mješavinom vrhnja, jaja i začina.
  5. Po želji pospite ribanim sirom.
  6. Pecite na 200 stupnjeva dok se na vrhu ne počne stvarti zlatna korica.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.