18. listopada 2016.

Chtef Zagorski chef: Biramo najboljeg kuhara regije!

chtef kozic.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
U utorak, 25. listopada 2016. godine u Donjoj Stubici će biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije Chtef Zagorski chef.

Manifestacija će biti održana u Termama Jezerčica (Toplička cesta 80) s početkom u 12,00 sati. Kulinarski show Chtef Zagorski chef, šesto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to je meso zagorske patke te zagorski mlinci i kesteni.

Na šestom izdanju Chtefa Zagorskog chefa nastupit će:
1. Ivan Knezić – Prigorec, Terme Jezerčica,
2. Marko Futivić, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica,
3. Mirko Ljubić, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice,
4. Marko Živaljić, Majseov mlin, Donja Stubica,
5. Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena, Krapinske Toplice,
6. Dražen Pripeljaš, PUNKT Beer House,
7. Srednja škola Zabok, učenici-kuhari: Vjekoslav Flegar i Matija Antol

chtef ljubic.jpg | Author:

NOVOSTI na Chtefu Zagorskom Chefu:
učenici Srednje škole Zabok na šestom izdanju Chtefa Zagorskog chefa prvi će puta sudjelovati kao ravnopravni natjecatelji. Posjetitelji će moći će pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača te vrhunskih zagorskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.

NAPOMENA:
Dolazak novinara očekuje se najkasnije u 11,30 sati, s obzirom da natjecatelji tada ulaze u kuhinju i počinju kuhati, a novinarima će se omogućiti ulazak u kuhinju u 11,40 sati (na 15 minuta).

OPĆENITO O MANIFESTACIJI:
Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocijenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.

Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.