gastro postao
Kremasto savršenstvo s okusom čokolade i lješnjaka postaje san snova za sve ljubitelje slastica.
Čokoladno savršenstvo upravo je dobilo idealnog partnera – lješnjake. Pripremite kremasti mousse s lješnjacima u kojem ćete garantirano uživati. Koristite tostirane lješnjake i tamnu čokoladu kako bi doživljaj bio još bolji. Na kraju pospite lješnjacima za hrskavu komponentu i uživajte u savršenom čokoladnom desertu.
Potrebno vam je:
- 170 g tostiranih lješnjaka
- 80 g mascarpone sira
- 200 g tamne čokolade
- 1 šalica mlijeka
- 3 žlice šećera
- 2 jaja
- 1 šalica slatkog vrhnja
- Prstohvat soli
Priprema:
- Lješnjake najprije tostirajte u pećnici, zatim ih oljuštite.
- Stavite veći dio lješnjaka u blender i blendajte dok se ne pretvore u pastu, a ostatak ostavite za dekoraciju.
- Pomiješajte mascaropne i nasjeckanu čokoladu.
- Mlijeko, šećer, prstohvat soli i lješnjake kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavriju.
- Za to vrijeme miksajte jaja, a kada se smjesa od mlijeka gotova, umješajte je u jaja.
- Ne zaboravite miješati cijelo vrijeme kako se jaja ne bi skuhala.
- Kada se sve dobro pomiješalo, prelijte dobivenom kremom mascarpone i čokoladu.
- Miješajte dok se čokolada ne otopi, a zatim spremite u hladnjak na otprilike 45 minuta.
- Prije posluživanja umiješajte slatko vrhnje koje ste tek malo zagustili pjenjačom.
- Pospite sjeckanim lješnjacima i poslužite.
Dobar tek!