21. listopada 2016.

Slastica za poželjeti: Čokoladni mousse s lješnjacima

mousse s lješnjacima
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasto savršenstvo s okusom čokolade i lješnjaka postaje san snova za sve ljubitelje slastica.

Čokoladno savršenstvo upravo je dobilo idealnog partnera – lješnjake. Pripremite kremasti mousse s lješnjacima u kojem ćete garantirano uživati. Koristite tostirane lješnjake i tamnu čokoladu kako bi doživljaj bio još bolji. Na kraju pospite lješnjacima za hrskavu komponentu i uživajte u savršenom čokoladnom desertu.

Potrebno vam je:

  • 170 g tostiranih lješnjaka
  • 80 g mascarpone sira
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 šalica mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 2 jaja
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Lješnjake najprije tostirajte u pećnici, zatim ih oljuštite.
  2. Stavite veći dio lješnjaka u blender i blendajte dok se ne pretvore u pastu, a ostatak ostavite za dekoraciju.
  3. Pomiješajte mascaropne i nasjeckanu čokoladu.
  4. Mlijeko, šećer, prstohvat soli i lješnjake kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavriju.
  5. Za to vrijeme miksajte jaja, a kada se smjesa od mlijeka gotova, umješajte je u jaja.
  6. Ne zaboravite miješati cijelo vrijeme kako se jaja ne bi skuhala.
  7. Kada se sve dobro pomiješalo, prelijte dobivenom kremom mascarpone i čokoladu.
  8. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a zatim spremite u hladnjak na otprilike 45 minuta.
  9. Prije posluživanja umiješajte slatko vrhnje koje ste tek malo zagustili pjenjačom.
  10. Pospite sjeckanim lješnjacima i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.