Gastro nagrađuje dvoje čitatelja sa po dva mjesta na Champagne in the Sky, koji će se održati 11. lipnja u 16:40 sati. Sve što morate napraviti je odgovoriti na pitanje "Zašto želite popiti šampanjac s pogledom na Zagreb?". Vaše odgovore ostavite u komentarima ispod članka, a redakcija će odabrati dvoje čitatelja koji će s pratnjom uživati u nesvakidašnjem događaju. Natječaj traje zaključno s 9. lipnja, a dobitnike ćemo objaviti dan kasnije.
Posjetitelji će moći doživjeti čari vrhunske kuhinje The Westin Zagreba, pod kuharskom palicom izvršnog šefa kuhinje, Tomislava Hrubana. Jedan od najboljih šefova kuhinje u Hrvatskoj i regiji, višestruko nagrađivani šef kuhinje The Westin Zagreba pripremat će birane delicije za niz jedinstvenih gourmet večera, Dinner in the sky®, te će se osobno pridružiti gostima na visini od 50 metara, kako bi govorio o svojoj strasti prema kuhanju i kako bi gostima bolje približio jela u kojima će gosti tada uživati.
Osim večere na visini od 50 metara, posjetitelji će moći uživati i u ručku, brunchu na nebu ili u pogledu na Zagreb s jedinstvene pozicije, iznad samog središta grada, uz koktel ili šampanjac. Dinner in the sky® je dio projekta Events in the sky i odvija se trenutačno u preko 40-ak zemalja diljem svijeta. Osim ekskluzivnih i jedinstvenih doživljaja ovaj projekt karakterizira i iznimna briga oko sigurnosti. Svi koncepti su dizajnirani prema njemačkom standardu DIN 4112.
Oprema je izrađena u Belgiji pod nadzorom Rheinlanda TÜV i predstavlja vrhunac u sigurnosnim event standardima. The Westin Zagreb s ponosom ugošćuje ovaj jedinstven projekt i na ovaj način doprinosi daljnjoj promociji grada Zagreba.
Šampanjac iznad Zagreba popit će Maybe i za15. Čestitamo!
Sigurnosni standardi Dinner in the Sky®
Dinner in the sky® pruža svojim klijentima najposebnija iskustva o kojima su ikada mogli sanjati. Svi su koncepti ovog projekta osmišljeni i dizajnirani prema njemačkoj normi DIN 4112. Kran i stol te ostali vezani proizvodi su sagrađeni u Belgiji, pod strogim nadzorom Rheinland TÜV-a. Ova opsesija sa sigurnošću je vjerojatno jedan od razloga zašto Dinner in the Sky® sada djeluje u više od 40 zemalja svijeta i zašto je ovaj projekt dobio odobrenja i dozvole za održavanje u zemljama poznatim po rigoroznim sigurnosnim kriterijima i standardnima, poput SAD-a, Kanade, Australije, Južne Afrike…
Svaki od 22 gosta sjedi u svojoj stolici, vezan sigurnosnim pojasevima odnosno s dva okomita i jednim vodoravnim pojasom. Stolica se može okrenuti za 180 stupnjeva kako bi gosti bolje uživati u pogledu na grad. Za bolje i opuštenije uživanje u jelu, gost se može nagnuti zajedno sa stolicom prema stolu, ali i odmaknuti (zajedno sa stolicom) od stola, nakon jela. Nije dozvoljeno otkopčati sigurnosne pojaseve i dodirivati ih dok se stol podiže u vis. Kako bi se nadgledala sigurnost stola, svaku vožnju nadgleda Safety Manager odnosno zaposlenik zadužen za sigurnost, koji se nalazi u unutarnjoj strani stola, također vezan sigurnosnim pojasevima.
Važno je uzeti u obzir i sigurnost tla i površine ispod krana i stola - svaka se površina provjerava u pogledu stabiliteta te se testira njezina otpornost i stabilitet dok je kran na tlu, kako bi bili sigurni da je površina adekvatna za održavanje projekta. Kran koji se koristi nikada ne smije biti stariji od 10 godina te mora biti u potpunosti provjeren i atestiran. Kada se stol podiže uvis, na površini ispod krana, dimenzija 15x15 metara ne smiju boraviti posjetitelji, kako bi se izbjegle ozljede u slučaju nenadanog pada objekata. Vožnje se nikada ne obavljaju tijekom jakog vjetra ili olujnog nevremena.
Ovog će ljeta Dinner in the Sky® posjetiti Zagreb te pozdraviti i dočekati goste na samo pet dana, od 11. do 15. lipnja 2014. iznad hotela The Westin Zagreb.