16. listopada 2016.

Dobra stara pašta u umaku od rajčica

tjestenina s rajčicom
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najdraža i najjednostavnija tjestenina koju naprosto obožavamo.

Pripremamo je kada smo u žurbi ili ne znamo što bismo kuhali. Jednostavna je, ali i najdraža pašta u kojoj obožavamo uživati. Pripremite brzu tjesteninu s umakom od rajčice, poslužite je vruću i dodajte joj ribanog sira. Dobro pomiješajte i uživajte u vječnom klasiku.

Potrebno vam je:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 konzerve pelata
  • 3 žlice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica sušenog origana
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
  2. Kada je omekšao, dodajte protisnuti češnjak i kuhajte dok ne poprimi boju.
  3. Dodajte koncentrat rajčice, pelate, origano i bosiljak.
  4. Posolite i popaprite pa kuhajte dok ne zavrije.
  5. Za to vrijeme skuhajte špagete.
  6. Kada umak zavrije, smanjite vatru pa kuhajte oko 20 minuta dok ne dobijete gust umak.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.