25. rujna 2016.

Boje jeseni na tanjuru: Tjestenina s batatom i gljivama

tjestenina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Narančasti batat, gljive i žuti luk divno se slažu u kombinaciji s tjesteninom.

Isprobajte zanimljiv način pripreme tjestenine pa dopustite da vas zavedu boje jeseni. Slatkasti tonovi batata, prve gljive i malo ljutkastog đumbira odlična su kombinacija za savršenu jesensku tjesteninu. Birajte sitnije vrste tjestenine i budite strpljivi kod rezanja povrća. Uzmite si vremena kako bi sve izgledalo baš savršeno.

Potrebno vam je:

  • 500 g sitne tjestenine
  • 1 batat
  • 2 luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žličice đumbira
  • 100 g gljiva
  • 2 žlice soja sosa
  • Parmezan
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente i pokapajte maslinovim uljem.
  2. Dobro protresite.
  3. Ogulite povrće nasjeckajte ga na sitne komadiće.
  4. Na ulje dodajte sjeckani batat i pecite ga sa svake strane nekoliko minuta kako bi se karamelizirao.
  5. Kad je gotov, kuhačom ga gurnite uz rub tave, a na sredinu dodajte luk.
  6. Pirjajte dok ne dobije lijepu boju, pa dodajte češnjak i đumbir.
  7. Kad jeluk gotov, odmaknite ga do batata.
  8. Na tavu dodajte gljive i pirjajte ih sa svih strana.
  9. Kad su gotove, smanjite vatru.
  10. Prelijte soja sosom, začinite i dodajte tjesteninu.
  11. Sve dobro promiješajte.
  12. Na kraju dodajte malo ribanog parmezana.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.