gastro postao
Narančasti batat, gljive i žuti luk divno se slažu u kombinaciji s tjesteninom.
Isprobajte zanimljiv način pripreme tjestenine pa dopustite da vas zavedu boje jeseni. Slatkasti tonovi batata, prve gljive i malo ljutkastog đumbira odlična su kombinacija za savršenu jesensku tjesteninu. Birajte sitnije vrste tjestenine i budite strpljivi kod rezanja povrća. Uzmite si vremena kako bi sve izgledalo baš savršeno.
Potrebno vam je:
- 500 g sitne tjestenine
- 1 batat
- 2 luka
- 4 režnja češnjaka
- 2 žličice đumbira
- 100 g gljiva
- 2 žlice soja sosa
- Parmezan
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte al dente i pokapajte maslinovim uljem.
- Dobro protresite.
- Ogulite povrće nasjeckajte ga na sitne komadiće.
- Na ulje dodajte sjeckani batat i pecite ga sa svake strane nekoliko minuta kako bi se karamelizirao.
- Kad je gotov, kuhačom ga gurnite uz rub tave, a na sredinu dodajte luk.
- Pirjajte dok ne dobije lijepu boju, pa dodajte češnjak i đumbir.
- Kad jeluk gotov, odmaknite ga do batata.
- Na tavu dodajte gljive i pirjajte ih sa svih strana.
- Kad su gotove, smanjite vatru.
- Prelijte soja sosom, začinite i dodajte tjesteninu.
- Sve dobro promiješajte.
- Na kraju dodajte malo ribanog parmezana.
Dobar tek!