22. srpnja 2016.

Dobro jutro uz ukusan i zdrav kruh

zdravi kruh
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi sastojci i slatkasti tonovi oduševit će vas. Uz čašu milijeka i dobar džem zbilja nema boljeg kruha od ovog.

Bogat i ukusan, a još i zdrav. Ovaj kruh ima sve. Dovoljna vam je tek kriška uz dobar džem i spremni ste započeti dan. Koristite jako zrele banane, a suhe smokve nasjeckajte. Pažljivo dozirajte sastojke kako kruh ne bi bio presuh i raspadao se pri rezanju.

Ovaj kruh je idealan uz slatke dodatke poput domaćih džemova ili kikiriki maslaca, a odlično se slaže i s kakvim dobrim sirom poput kozjeg ili svježeg kravljeg.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica integralnog brašna
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice bučinih golica
  • 3 žlice lanenih sjemenki
  • 1 šaka badema
  • 8 suhih smokava
  • 2 banane
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 žličica limunovog soka
  • 2 jaja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlice meda
  • 1 žličica cimeta

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, lanene i bučine sjemenke, bademe, sjeckane smokve.
  3. U drugoj posudi pretvorite banane u pire, pa im dodajte mlijeko, limunov sok, jaja i ulje.
  4. Pomiješajte pa dodajte u suhe sastojke.
  5. Na kraju umiješajte med i cimet i povežite sve sastojke zajedno.
  6. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta.
  7. Ostavite kruh u kalupu još 10 minuta nakon što ste ga izvadili iz pećnice, lagano ga ohladite i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.