gastro postao
Pripremite lađice od tijesta s karameliziranim lukom i rastopljenim sirom koje nestaju dok su još vruće.
Uz klasične kiflice sa sirom ili šunkom, ponekad je lijepo pustiti mašti na volju i pripremiti nešto sasvim drugačije od onog na što smo navikli. Neobična kombinacija karameliziranog luka posipanog topljivim sirom na finom domaćem tijestu, odličan je odabir kada su vam potrebni maleni zalogaji kojima želite oduševiti prisutne.
Potrebno vam je:
- Brašno
- Suhi kvasac
- Maslinovo ulje
- Sol
- Voda
- Luk
- Sir
Postupak pripreme:
- Zamijesite klasično tijesto od brašna, mlake vode, suhog kvasca, maslinovog ulja i soli.
- Dok se tijesto diže, pripremite luk. Nasjeckajte ga na kolutove i bacite na zagrijano maslinovo ulje.
- Smanjite vatru.
- Pirjajte lagano, povremeno mješajući, dok luk ne dobije zlatnu boju, oko 20 do 30 minuta.
- Na kraju ga posolite i popaprite.
- Kada se tijesto diglo, podijelite ga na jednake loptice i posložite ih na papir za pečenje.
- Prstima pritisnite svaku kuglicu kako bi poprimila ovalan oblik i napravite udubinu u sredini.
- Prekrijte krpom i pustite da se još malo diže.
- Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i naribajte sir po želji.
- Kad su se lađice lagano digle, u udubine koje ste prethodno napravili stavite žlicu karameliziranog luka i pospite ribanim sirom.
- Pecite ih oko 20 minuta, ovisno o veličini, dok rubovi i sir ne pozlate.
Dobar tek!