Špajza 31. svibnja 2019.

Lisnato tijesto i 12 brzih, jednostavnih, slanih i slatkih čuda

foto: Gastro.hr

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Lisnato tijesto spas je za višak pečenog ili kuhanog mesa te nenadane goste koji bi grickali nešto slano uz omiljeno piće

Od lisnatog tijesta oblikujte poklopce pa njima pokrijte razne mesne i povrtne nadjeve u vatrostalnim zdjelama ili manjim keramičkim posudama. Od viška tijesta izrezujte ukrasne trake, premažite ih žumanjkom i ukrasite slane hrskave paketiće.

 

Vučeno tijesto Možda vas zanima... Brzo i jednostavno: Zamotajte brokulu u lisnato tijesto Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Lisnato tijesto u mnogim kombinacijama može zamijeniti vučeno tijesto. Umjesto klasične savijače od tankih kora, iskoristite svježe pakiranje lisnatog tijesta. Prebacite ga preko nadjeva, utisnite vilicom rubove, zarežite nožem po vrhu na nekoliko mjesta kako bi tekućina mogla izlaziti ili izbodite tijesto vilicom.

 

Možda vas zanima... Losos i špinat u lisnatom tijestu - kremasto, hrskavo, slasno! Recepti Možda vas zanima... Faširanci u lisnatom tijestu - novi omiljeni brzi zalogaji Recepti Možda vas zanima... Najjednostavnija pita od tikvica i sira Recepti

 

Savijaču od lisnatog tijesta možete oblikovati tako da obje vanjske trećine odmrznutog i rastanjenog tijesta izrežete na trake i naizmjenično ih prebacujete preko nadjeva, poput pletenice.

 

Možda vas zanima... Uživaj u pletenici od lisnatog tijesta i čokolade Recepti

 

Vučeno tijesto | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kad lisnato tijesto premazujete žumanjkom pazite da ne dođe na prerezane rubove jer bi vam se na tom mjestu moglo slijepiti i ne bi se listalo, a savijača bi se tijekom pečenja iskrivila.

 

Možda vas zanima... Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica Kolumne

 

Zamrznuto lisnato tijesto nije poželjno pretjerano odmrzavati. Pećnicu ne otvarajte prvih 10 minuta jer tijesto neće narasti i neće se listati. Sve režite dok su tople kako se kasnije, kad se tijesto ohladi, ne bi jako lomili. Kako bi krajevi lisnatog tijesta ostali dobro spojeni, a nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio, ovlažite ih ledenom vodom ili kockom leda te ih pritisnite prstima dok je tijesto još sirovo.

Poigrajte se kombinacijama, a inspiraciju pronađite i među našim receptima.

 

Možda vas zanima... Hrskava i slasna lisnata pita s gljivama i krumpirom Recepti Možda vas zanima... Kremšnite u čaši - praktična verzija omiljenog deserta Kolumne Možda vas zanima... Brzinski slani i slasni tart od ostataka iz hladnjaka Kolumne Možda vas zanima... Tart sa šparogama, sirom i jajima - brže ne može! Kolumne Možda vas zanima... Super brza pita od tune, paprike i luka Recepti Možda vas zanima... Brze poslastice od lisnatog tijesta, sira i borovnica Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.