Recepti 14. listopada 2018.

Losos i špinat u lisnatom tijestu - kremasto, hrskavo, slasno!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izgledat će kao da ste na njega potrošili sate u kuhinji, a ovaj genijalan ručak zapravo je gotov u manje od sat vremena.

Lisnato tijesto nikad nije loša ideja, a kada mu dodate filete lososa i kremasti špinat, stvar postaje ozbiljno slasna. Koristiti možete kupovno lisnato tijesto i smrznuti špinat, a kako bi bio što kremastiji, obavezno mu dodajte kiselo ili vrhnje za kuhanje te kockicu maslaca. 

 

Možda vas zanima... Rolice od palačinki i lososa obožavaju baš svi Recepti

 

Uz ovo jelo neće vam trebati nikakav dodatan prilog, no želite li kombinaciju dodatno začiniti svježim okusima, poslužite ga uz kremasti umak od kopra. 

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Popečci od lososa s majonezom od limuna Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je;

  • 800 g lososa
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 450 g špinata
  • 1 jaje
  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 60 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žličica ulje maslinovo

Priprema:

  1. Pasirani špinat lagano rastopite na tavi s malo maslaca te dodajte slatko vrhnje, protisnuti režanj češnjaka, sol i papar.
  2. Odmrznute filete lososa posolite, popaprite, dodajte mediteransku mješavinu te ih popržite.
  3. Odmrznuto lisnato tijesto razvucite na debljinu od oko 0,5 cm te izrežite na 4 jednaka kvadrata (10x10 cm). U svaki od kvadrata stavite po jedan filet lososa, zamotajte i premažite jajem te stavite u pećnicu na 175 C oko 20 minuta.
  4. Proteinima bogato mekano meso lososa odlično se slaže sa špinatom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.