gastro postao
Za pripremu ove pite trebat će vam svega pet minuta, dok će vam pečenje oduzeti oko pola sata. Upravo zbog toga, idealna je za ručak radnim danom...
Hrskava izvana, aromatična iznutra, ova jednostavna pita podići će tunu iz konzerve na novu razinu, a paprika i luk naprosto su dodaci koji će se u ovoj kombinaciji idealno snaći.
Dok se pita peče, pripremite zdjelu omiljene salate, pa je poslužite još toplu. U njoj možete uživati i kada se ohladi, a bit će i sjajna ideja za gablec na poslu.
Potrebno vam je:
- 2 konzerve tune
- 100 g ribanog sira
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 luk
- 1 jaje
- Svježe začinsko bilje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tunu ocijedite od ulja ili vode u kojoj je stajala u konzervi, dodajte joj ribani sir po želji, sitno sjeckane paprike i luk, pa sve zajedno dobro promiješajte.
- Začinite po želji.
- Lisnato tijesto podijelite na dva dijela.
- Na jedan dio tijesta dodajte nadjev, pa ga preklopite drugim dijelom tijesta.
- Premažite jajem i na vrhu izbodite nekoliko rupica kako bi tijesto disalo i ne biste dobili gnjecavo punjenje.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!