07. rujna 2015.

Zimnica: Pet domaćih recepata koje morate isprobati

Pekmezi
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam domaće recepte za najukusniju zimnicu u kojima ćete uživati sljedećih mjeseci

Dugo čekamo sezonu omiljenog voća ili povrća kako bi uživali u jedinstvenim okusima, ali uz malo planiranja i pripreme gotovo sve namirnice možemo konzumirati tijekom cijele godine. Uživajte cijele zime u ukusnom ukiseljenom povrću tako što ćete vaše omiljene plodove u par jednostavnih koraka uspješno sačuvati, konzervirati i začiniti za savršene zimske zalogaje. Od breskvi vinogradarki i šljiva kojih je prepun tržnica možete napraviti genijalan domaći pekmez. 

Najomiljenija zimnica po našem skromnom odabiru definitivno je ajvar koji je pripremio naš chef Marijo Čepek. Bitna stavka svake zimnice čiste su i sterilizirane teglice, a detaljnu sterilizaciju pronađite ovdje. U nastavku pronađite inspiraciju za najfiniju zimnicu.

1. Domaći kečap

2. Savršen recept za ajvar

3. Domaći kiseli krastavci

4. Džem od šljiva i đumbira

5. Video: Pripremite vlastito ukiseljeno povrće

6. Domaći pekmez od voća

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.