gastro postao
Bogata okusima i sastojcima, ova će vas tjestenina svakako razveseliti u hladnijim danima.
Birajte tjesteninu sitnijeg oblika, a zatim je povežite s graškom i slaninom. Takvoj kombinaciji dodajte još i kiselo vrhnje i nešto začina pa navalite na sjajan ručak gotov u rekordnom roku. Ovako pripremljena tjestenina idealna je za brzinski ručak tijekom radnog tjedna, ali dovoljno ukusna da je pripremite i za kakvu posebnu priliku. Cijeloj kombinaciji možete dodati i drugo sezonsko povrće. Ovisno o godišnjem dobu, to mogu biti mahune, bob, pa čak kukuruz.
Potrebno vam je:
- 300 g sitne tjestenine
- 1 šalica graška
- 1 manji luk
- 100 g slanine
- 200 ml kiselog vrhnja
- Češnjak u prahu
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Ocijedite je i dodajte joj malo maslinovog ulja kako se ne bi zalijepila.
- Slaninu nasjeckajte na sitno pa je pržite na tavi.
- Kada je dovoljno hrskava ocijedite je pomoću papirnatog ručnika.
- U tavi ostavite masnoće od slanine pa dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast.
- Grašak skuhajte.
- Na kraju ga dodajte luku, dobro promiješajte i maknite s vatre.
- Umiješajte kiselo vrhnje, sol, papar i češnjak u prahu.
- Sve skupa pomiješajte s tjesteninom, pospite peršinom i poslužite toplo.
Dobar tek!