02. studenoga 2016.

Dva u jedan: Kremasta i hrskava tjestenina sa slaninom i graškom

tjestenina s graškom i slaninom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata okusima i sastojcima, ova će vas tjestenina svakako razveseliti u hladnijim danima.

Birajte tjesteninu sitnijeg oblika, a zatim je povežite s graškom i slaninom. Takvoj kombinaciji dodajte još i kiselo vrhnje i nešto začina pa navalite na sjajan ručak gotov u rekordnom roku. Ovako pripremljena tjestenina idealna je za brzinski ručak tijekom radnog tjedna, ali dovoljno ukusna da je pripremite i za kakvu posebnu priliku. Cijeloj kombinaciji možete dodati i drugo sezonsko povrće. Ovisno o godišnjem dobu, to mogu biti mahune, bob, pa čak kukuruz.

 Potrebno vam je:

  • 300 g sitne tjestenine
  • 1 šalica graška
  • 1 manji luk
  • 100 g slanine
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • Češnjak u prahu
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Ocijedite je i dodajte joj malo maslinovog ulja kako se ne bi zalijepila.
  3. Slaninu nasjeckajte na sitno pa je pržite na tavi.
  4. Kada je dovoljno hrskava ocijedite je pomoću papirnatog ručnika.
  5. U tavi ostavite masnoće od slanine pa dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast.
  6. Grašak skuhajte.
  7. Na kraju ga dodajte luku, dobro promiješajte i maknite s vatre.
  8. Umiješajte kiselo vrhnje, sol, papar i češnjak u prahu.
  9. Sve skupa pomiješajte s tjesteninom, pospite peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.