gastro postao
Najdraža i najjednostavnija tjestenina koju naprosto obožavamo.
Pripremamo je kada smo u žurbi ili ne znamo što bismo kuhali. Jednostavna je, ali i najdraža pašta u kojoj obožavamo uživati. Pripremite brzu tjesteninu s umakom od rajčice, poslužite je vruću i dodajte joj ribanog sira. Dobro pomiješajte i uživajte u vječnom klasiku.
Potrebno vam je:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 veći luk
- 1 režanj češnjaka
- 2 konzerve pelata
- 3 žlice koncentrata od rajčice
- 1 žličica sušenog origana
- ½ žličice sušenog bosiljka
- Sol, papar
Priprema:
- Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
- Kada je omekšao, dodajte protisnuti češnjak i kuhajte dok ne poprimi boju.
- Dodajte koncentrat rajčice, pelate, origano i bosiljak.
- Posolite i popaprite pa kuhajte dok ne zavrije.
- Za to vrijeme skuhajte špagete.
- Kada umak zavrije, smanjite vatru pa kuhajte oko 20 minuta dok ne dobijete gust umak.
Dobar tek!