16. kolovoza 2016.

Fantastični mini lazanja zalogaji

mini lazanje
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lazanje volimo u svakom obliku, a kada ih prilagodite veličinom i pripremite mini verziju tog ukusnog obroka, moći ćete ih poslužiti čak i kao finger food.

Lazanje u mini izdanju nešto su najbolje što možete ponuditi svojim gostima na rođendanskoj ili kakvoj drugoj proslavi. Priprema je jednostavna, baš nalik na onu kada pripremate klasične lazanje, a okusi tih malih zalogaja neodoljivo su dobri. Kremasti bešamel, fini bolognese umak i puno sira začinit će lazanje na najbolji mogući način. Dopustite sebi i svojim najdražima da u potpunosti uživate u savršenim mini zalogajima.

Potrebno vam je:

  • Mljeveno meso
  • Luk
  • Češnjak
  • Mrkva
  • Celer
  • Umak od rajčice
  • Bosiljak
  • Kore za lazanje
  • Mozzarella
  • Parmezan
  • Brašno
  • Mlijeko
  • Muškatni oraščić
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Na ulju pirjajte luk, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu, celer i češnjak.
  3. Pirjajte dok ne omekša pa dodajte mljeveno meso.
  4. Pustite da se meso zapeče sa svih strana, a zatim dodajte umak od rajčice, sol i papar.
  5. Kad je meso gotovo, u umak ubacite bosiljak i maknite s vatre.
  6. Ukoliko koristite svježe kore za lazanje, narežite ih na manje kockice, a ako ste se odlučili za suhe, prokuhajte ih u vodi pa ih zatim narežite na manje djelove.
  7. Bešamel pripremite od maslaca, brašna i mlijeka s dodatkom malo muškatnog oraščića.
  8. Pripremite kalup za muffine pa svaki dio premažite s malo maslaca, na dno stavite žličicu umaka i dio kore.
  9. Na koru stavite umak od rajčice i mesa, bešamel umak i pospite mozzarellom i parmezanom.
  10. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, a na vrhu još dodatno obilno pospite sirom.
  11. Pecite dok se sir s gornje strane ne zapeče i postane zlatne boje.
  12. Ostavite da se lazanja zalogaji lagano ohlade i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.