03. studenoga 2015.

Dvije muhe jednim udarcem: Kolinje na Martinje

kolinje
Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalan, a istodobno inovativan, poznat po domaćim specijalitetima, izvrsnom roštilju, posebno ukusnim iznutricama, Bicko je i ovaj put nadmašio sva očekivanja i smislio feštu "dva u jedan“ – Kolinje na martinje.

U duhu hrvatskog domaćeg proizvoda, običaja turopoljskog sela, spojio je godišnji tradicionalni običaj klanja svinja s krštenjem mladog vina, kako bi - uz krštenje vina podsjetio na tradiciju kolinja i pokazao gostima kako su se nekad radili čvarci i kobasice.

Program:

  • 15h - početak programa i dolazak glazbenika "Vinski Brati“.

Mesari će pred gostima trančirati dvije turopoljske svinje i od njih raditi čvarke, češnjovke, tlaćenicu i druge mesne delicije koje će se taj dan idućih dana naći na jelovniku restorana Bicko. Za vrijeme održavanja kolinja gosti će se moći poslužiti delicijama, moći će samostalno peći na otvorenoj vatri - kobasice, jeger, špek, uz pratnju kruha s domaćom masti i s - paprikom.

  • 18h – ceremonija krštenja mladog vina by Davor Dretar Drele
  • 19h – početak Bickove bogate Martinjske večeri (švedski stol u izobilju)
kobase | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Bickov švedski stol

Predjela: špek, kulenova seka, šunka, tlaćenica, domaći sir, čvarci i čvarkuše

Glavna jela: krvavice, češnjovke, turopoljska patka s mlincima, kuhani buncek, dinstano zelje, restani krumpir...

Deserti: bućnica, turopoljski salamnjak (salenjak),

Vina: bijelo ili crno (Jarec-Kure ili Marciuš)

Cijena cijelog programa je 150 kn, a na dan događaja 170 kn

Rezervacije i informacije na bicko@bicko.hr , www.bicko.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.