19. rujna 2016.

Fini i zdravi popečci od cvjetače

popečci od cvjetače
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni popečci od tek nekoliko sastojaka učinit će cvjetaču još malo privlačnijom.

Kombinacija puno aromatičnih začina, cvjetača i bjelanjci, odličan su odabir za brzinsku večeru. Bjelanjke je potrebno istući u snijeg, a onda sve postaje lakše. Popečke pecite na malo maslinovog ulja, a poslužiti ih možete uz kuhano povrće, krumpiriće ili čak grillanu piletinu.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Kumin, korijander, sol, papar

Priprema:

  1. Cvjetaču kuhajte u vreloj vodi oko 3 minute pa je obrišite i osušite papirnatim ručnicima.
  2. U drugoj posudi pomiješajte začine s praškom za pecivo.
  3. Bjelanjke istucite u snijeg s malo soli.
  4. Cvjetaču usitnite do željene veličine.
  5. Pomiješajte cvjetaču, začine i ubacite u bjelanjke.
  6. Lagano pomiješajte.
  7. Zagrijte ulje, dodajte smjesu na ulje pomoću žlice i pecite oko 2 minute sa svake strane.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.